TV 2-vært raser mod DMI: Helt godnat

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er kold luft i meteorolog-verdenen

Mest læste i dag

Da stormen "Rolf" begyndte at rase tidligt fredag morgen, blev Danmark mindet om naturens uforudsigelige kræfter.

Men kritikken hagler ned over Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) for deres sene varsel, og ingen er mere vokal end den kendte vejrvært Peter Tanev.

På det sociale medie X udtrykte han sin utilfredshed med, hvordan situationen blev håndteret af DMI, og argumenterede for, at en tidligere advarsel kunne have forberedt danskerne bedre på det forestående uvejr.

"Jeg troede ideen med at navngive storme i Danmark var, at man kunne advare befolkningen i god tid og bruge navnet i formidlingen," skrev Tanev, der tydeligvis var frustreret over DMI's håndtering af stormvarslingen.

Han påpegede, at det kun var fire-fem timer før stormens ankomst, at "Rolf" endelig fik sit navn - en timing han beskriver som "helt godnat og ubrugeligt i dagens formidling af voldsomt vejr."

Den sene varsling har efterladt mange danskere uforberedte og bekymrede, især dem, der måtte begive sig ud i trafikken tidligt om morgenen.

Både Vejdirektoratet og Sund & Bælt har udsendt advarsler om farlige trafikforhold, herunder risikoen for løse genstande og væltede træer på vejene.

"Det er blæsende med vindstød af både orkan- og stormstyrke. Vær derfor særligt opmærksom på fx løse genstande og væltede træer, hvis du skal ud i trafikken," lød det fra Vejdirektoratet.

Du kan se TV 2-vejrværtens skuffede opslag her:

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig