Tv-lægen hyldes: Han var det der var brug for

29/1/21 09:45

Sarah Steenfeldt

Peter Qvortrup Geisling har de seneste 23 år været hele Danmarks tv-læge. I dag har han titlen sundhedskorrespondent hos DR, og i øjeblikket formidler han fakta i forbindelse med corona-epidemien. Foto: DR
Han har i mange år været et kendt ansigt for danskerne og nu hyldes han for sin indsats.
Han er kendt som hele Danmarks “tv-læge”. Han er især for programmet Lægens bord, hvor danskerne kan få svar på deres spørgsmål, om sundhed og sygdom. I forbindelse med corona-pandemien, har han også fået titlen som sundhedskorrespondent hos DR, hvor han i øjeblikket formidler fakta i forbindelse med coronavirussen.   Det er netop i den forbindelse at han nu hyldes for sin arbejdsindsats. Peter Qvortrup Geisling er nemlig vinder, af en af årets tv-priser. Det skriver BILLED-BLADET.
Det seneste år har hele verden oplevet en helt ny, anderledes og - for mange - skræmmende verden. Her har Peter Qvortrup Geisling gjort en forskel, han har nemlig med autoritet og på rolig vis, informeret danskerne om, hvad der er op og ned i denne her globale corona-pandemi. Det arbejde vinder han nu prisen "Årets vært fakta" for.  

”Årets faktavært har været et samlingspunkt i disse uoverskuelige Corona-tider. Han blev et anker, der viste autoritet, talte roligt, fornuftigt og skar igennem fake news strømmen. Han var kort sagt den vært, 2020 havde brug for," lyder juryens begrundelse for, at Peter Qvortrup Geisling vinder prisen.  

En tur på den lukkede

Det er dog ikke kun i forbindelse med corona-pandemien, at vi har kunne se tv-lægen på skærmen.

I et afsnit af Lægens bord, har seerne nemlig også kunne følge ham, gennem en indlæggelse på den lukkede afdeling.

I afsnittet “Tv-lægen på den lukkede” lod Peter Qvortrup Geisling sig indlægge på den lukkede afdeling på Vejle Sygehus. I fem dage, fulgte han her livet på afdelingen - hvor han desuden ikke kom udenfor en dør, så længe “indlæggelsen” varede.

“Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Det var så spændende og givende at møde både indlagte patienter og personale, bl.a. en natsygeplejerske, der har været i sundhedsvæsenet i 40 år og som jo er blandt dem, vi ofte glemmer at lytte til,” fortalte han til BILLED-BLADET om oplevelsen.

Han fortæller, at håbet med programmet blandt andet var, at måske “løfte låget af” og muligvis komme nogle fordomme til livs. Peter Qvortrup Geisling var “rigtig” indlagt både dag og nat, hvor han ikke kom uden for afdelingen i fem dage. Det var for at mærke det på egen krop, samtidig med, at han også havde mulighed for at få et godt forhold til de andre indlagte. 

Tiden på afdelingen bød på mange gode samtaler med de andre indlagte, som tv-lægen desuden beskriver som “de dejligste mennesker”.