Tv-lægen om indlæggelse på den lukkede: “En oplevelse jeg aldrig glemmer”

22/1/21 09:45

Sarah Steenfeldt

Peter Qvortrup Geisling har de seneste 23 år været hele Danmarks tv-læge. I dag har han titlen sundhedskorrespondent hos DR, og i øjeblikket formidler han fakta i forbindelse med corona-epidemien. Foto: DR
Peter Qvortrup Geisling synes, at det var en meget givende oplevelse.

Han er kendt som hele Danmarks “tv-læge”. Han er især for programmet Lægens bord, hvor danskerne kan få svar på deres spørgsmål, om sundhed og sygdom. I forbindelse med corona-pandemien, har han også fået titlen som sundhedskorrespondent hos DR, hvor han i øjeblikket formidler fakta i forbindelse med coronavirussen.

Torsdag aften i Lægens bord, kunne danskerne se afsnittet “Tv-lægen på den lukkede”. Her lod Peter Qvortrup Geisling sig indlægge på den lukkede afdeling på Vejle Sygehus. I fem dage, fulgte han her livet på afdelingen - hvor han desuden ikke kom udenfor en dør, så længe “indlæggelsen” varede.

“Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Det var så spændende og givende at møde både indlagte patienter og personale, bl.a. en natsygeplejerske, der har været i sundhedsvæsenet i 40 år og som jo er blandt dem, vi ofte glemmer at lytte til,” fortæller han til BILLED-BLADET

De dejligste mennesker

Han fortæller, at håber med programmet blandt andet var, at måske “løfte låget af” og muligvis komme nogle fordomme til livs. Peter Qvortrup Geisling var “rigtig” indlagt både dag og nat, hvor han ikke kom uden for afdelingen i fem dage. Det var for at mærke det på egen krop, samtidig med, at han også havde mulighed for at få et godt forhold til de andre indlagte. 

Tiden på afdelingen bød på mange gode samtaler med de andre indlagte, som tv-lægen desuden beskriver som “de dejligste mennesker”. 

Optagelserne fandt sted sidste år - og det endte med at blive meget stressende for Peter Qvortrup Geisling, det var nemlig der at coronaen kom til Danmark.

Han fortæller at han måtte stresse hjem, for mens han var “indlagt”, kom den første smittede dansker hjem til Danmark med corona. Så der var travlt på telefonen og han måtte haste afsted til det første pressemøde.