Tv-lægens stressende tid: Står til rådighed døgnet rundt

19/02/2021

Sarah Steenfeldt

Peter Qvortrup Geisling har de seneste 23 år været hele Danmarks tv-læge. I dag har han titlen sundhedskorrespondent hos DR, og i øjeblikket formidler han fakta i forbindelse med corona-epidemien. Foto: DR
Der er nok at se til, for Peter Qvortrup Geisling.

Mest læste i dag

Han er hver torsdag aktuel i Lægens Bord på DR1 - og derudover er han også sundhedskorrespondent hos DR. Det betyder at Peter Qvortrup Geisling - også kaldet tv-lægen, i øjeblikket har en del om ørene.    Jobbet som sundhedskorrespondent betyder, at han står til rådighed for DR døgnet rundt, da han er tilknyttet nyhedsafdelingen. 

De fleste kender til vigtigheden af, at trække stikket, når man befinder sig i en tid med meget på programmet. Det gør Peter Qvortrup Geisling også. Og der er i særdeleshed én ting, som virkelig får ham til at slappe helt af, i den pressede tid. 

Det involverer blandt andet naturen, en weekend i sommerhuset og ikke mindst hans 10-årige datter Merle. 

"Tiden med hende lader mig op, og så gør det ikke noget, at der er travlt ind imellem," fortæller Peter Qvortrup Geisling til BILLED-BLADET

I øjeblikket foregår afslapningen oftest i sommerhuset på Vestsjælland, da det er tættere på DR-byen, hvis der opstår en uventet situation. Ellers nyder han oså afslapning i sommerhuset i Skagen - men i øjeblikket er det en kende for langt væk.

Vinder pris 

Peter Qvortrup Geisling har længe været et populært ansigt hos danskerne. Men efter han fik titlen som sundhedskorrespondent, hvor jobbet især indebærer at formidle fakta om coronavirussen til danskerne, er han om muligt blevet endnu mere populær.

Hele Danmarks tv-læge vandt nemlig en af årets tv-priser for sin indsats. Det kunne BILLED-BLADET berette tidligere i år. 

Det seneste år har hele verden oplevet en helt ny, anderledes og - for mange - skræmmende verden. Her har Peter Qvortrup Geisling gjort en forskel, han har nemlig med autoritet og på rolig vis, informeret danskerne om, hvad der er op og ned i denne her globale corona-pandemi. Det arbejde vinder han nu prisen "Årets vært fakta" for.

”Årets faktavært har været et samlingspunkt i disse uoverskuelige Corona-tider. Han blev et anker, der viste autoritet, talte roligt, fornuftigt og skar igennem fake news strømmen. Han var kort sagt den vært, 2020 havde brug for," lyder juryens begrundelse for, at Peter Qvortrup Geisling vinder prisen.