Tv-seere ført bag lyset i nyt DR-program

13/04/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Tv-seerne blev søndag aften ført bag lyset i et nyt DR-program, der skal vise det vilde naturliv i Danmark.

Mest læste i dag

Var du blandt de tv-seere, der i går aftes sad og så med på DR1, da de sendte et afsnit i deres naturserie ‘Vilde vidunderlige Danmark’? Så er du højst sandsynligt blevet snydt.

Tv-programmet har til formål at vise det ‘vilde’ naturliv i Danmark, men det er faktisk slet ikke så vildt, som det kommer til at fremstå.

I rulleteksterne til sidst fremgår det nemlig, at flere optagelser til programmet er iscenesat, og at der blandt andet bliver foretaget optagelser i studie og akvarier. Derudover så stod der også, at der bliver brugt tamme dyr.

Det giver pludselig en helt anden oplevelse som tv-seer, da man ikke længere får et indblik i Danmarks vilde naturliv, men i stedet tamme dyr i et akvarie eller et studie.

Til DR fortæller producent på programmet, Henrik Zachariassen, at det har været en nødvendighed at gøre det sådan, da flere scener ellers ikke ville være mulige at optage.

“Der er flere grunde til, at vi gør det. For en stor del af scenerne gælder det, at vi aldrig ville kunne have fået dem i kassen, uanset hvor mange timer vi havde brugt i naturen,” lyder det fra producenten til DR.

Det fremgår ikke hvor mange, og hvilke scener der er tale om.

 

Anbefalet til dig