TV2 afslører: Han skal dække Jonas Vingegaard

Af: Lucas Andreas

|

09/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
TV2 har nu fundet Rasmus Staghøjs afløser.

Mest læste i dag

Rigtig mange danskere følger spændt med, når et antal danskere hvert år sætter sig på cyklen og begiver sig ud på 21 etaper af verdens største cykelløb Tour de France. 2024 bliver ikke anderledes, når Jonas Vingegaard til sommer skal forsøge at forsvare sin titel som vinder af løbet. Men der kommer en stor forandring til de danskere, der ser med på TV.

Efter et årti bag mikrofonen hos TV 2, hvor han har været en fremtrædende skikkelse i dækningen af verdens mest prestigefyldte cykelløb, Tour de France, står Rasmus Staghøj over for en ny virkelighed uden for stationens studier.

Staghøjs afsked med TV 2 i efteråret har efterladt et tomrum i stationens sportsdækning, men nu er der sat navn på den person, der skal føre seerne gennem dette års udgave af Tour de France.

Michael Stærke, en veteran inden for cykelsportsjournalistikken hos TV 2, træder ind i rollen som vært for ”AftenTour”, programmet der traditionelt opsamler dagens begivenheder i Tour de France. Dette blev bekræftet af TV 2’s chefredaktør for cykling, John Jäger, som også fremhævede Stærkes omfattende erfaring med cykelløb, herunder flere tidligere Tour de France.

"AftenTour" har gennem årene nydt godt af Staghøjs dynamiske samspil med tidligere cykelrytter Lars Bak, et partnerskab der har været med til at definere programmets karakter. Mens Staghøjs fravær utvivlsomt vil blive mærket, indikerer Jägers kommentarer, at seerne kan forvente en velkendt dækning med et team af erfarne profiler, herunder Søren Reedtz, Dennis Ritter, Rolf Sørensen, samt eksperterne Christian Moberg, Emil Vinjebo og igen Lars Bak.

Tour de France 2024, der løber fra den 29. juni til den 21. juli, tegner til at blive en spændende udgave, ikke mindst med den forsvarende vinder Jonas Vingegaard blandt de deltagende ryttere. Med Michael Stærke ved roret for "AftenTour" sikrer TV 2, at traditionen for dybdegående og engagerende cykelsportsdækning fortsætter, selv i lyset af store forandringer bag kulisserne.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig