TV2 fjerner elsket julekalender

25/11/22 09:02

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
TV 2 har besluttet at fjerne julekalenderen 'Alletiders Julemand'.

Hvis du har glædet dig til at skulle se den tredje julekalender med julenissen Pyrus, så kan du godt tro om igen. TV2 har nemlig i sidste øjeblik valgt at fjerne den tredje julekalender 'Alletiders Julemand', hvor Pyrus skal hjælpe Julemanden, der har fået hukommelsestab.

De har valgt at erstattet den med den fjerde Pyrus-julekalender, 'Alletiders Eventyr', og det er der en grund til.

Ifølge TV2 så passer 'Alletiders Julemand' åbenbart ikke længere ind i den tid vi er i, og de mener, at der er elementer i julekalenderen, der ville kunne misforstås af børn.

"Alletiders Julemand’ har vi netop genset med et fornyet blik. I vores gennemsyn mener vi, at ‘Alletiders Julemand’ indeholder elementer, som har en forældet skildring af både mennesker og kulturer, og som kan misforstås for især børn, som ikke kan sætte fortællingen ind i en historisk kontekst. Beslutningen er truffet på baggrund af en længerevarende periode med grundige overvejelser og drøftelser," fortæller TV 2s konstituerede fiktionschef, Mette Nelund til mediet Juleweb.dk

Ikke nok med at TV2 ikke vil sende julekalenderen på TV i år, så har de også valgt at fjerne den helt fra TV2 Play.

Mette Nelund fortæller ikke, hvilke episoder i julekalenderen, der ligger til grund for, at man har valgt at fjerne den, men i 'Alletiders Julemand' er der flere scener, hvor børn er blevet malet 'black faced'.