TV2 i kæmpe erstatsningssag: Skal betale 430 millioner kroner

31/03/2022

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Nordic Entertainment Group (NENT Group) og TV 2 Danmark har i dag indgået et forlig vedrørende NENT Groups krav om erstatning, der blev fremsat i 2006. TV 2 Danmark skal betale 430M DKK til NENT Group til fuld og endelig afgørelse af sagen.

Mest læste i dag

NENT Groups krav mod TV 2 Danmark og dets ejer, den danske stat, som blev behandlet af Østre Landsret, vedrørte konkurrenceretlige og statsstøtteretlige forhold, herunder TV 2 Danmarks brug af visse rabatter på tv-reklamer mellem 2001 og 2010.

Kravet blev fremsat på basis af en afgørelse fra Konkurrencerådet fra 2005, som fandt, at TV 2 Danmarks brug af disse rabatter udgjorde misbrug af dominerende stilling. Konkurrencerådets afgørelse blev stadfæstet af Højesteret i 2011.

Dagens forlig er blevet indgået efter afklaring af flere principielle juridiske spørgsmål.

Anders Jensen, administrerende direktør i NENT Group:

"Det glæder os meget endelig at kunne sætte punktum i denne lange proces med et resultat, der er økonomisk positivt for vores selskab. Resultatet sender derudover et stærkt budskab om vigtigheden af fair konkurrence og er derfor positivt også for det bredere danske marked." fortæller han i pressemeddelelsen fra NENT.

Betalingen fra TV 2 Danmark vil indgå i regnskabet som en positiv post og vil dermed påvirke sammenligneligheden i NENT Groups regnskab for første kvartal d. 26. april.

 

Anbefalet til dig