TV2-vært undskylder

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
TV2 har taget afstand fra det, og nu undskylder værten selv.

Mest læste i dag

Fodboldkommentator hos TV 2, Thomas Kristensen, er havnet i en shitstorm efter at have udtalt, at Romelu Lukaku minder om King Kong - den velkendte film-abe.

Men der er mere endnu, da flere dansk-marokkanere raser over TV 2. 

Det skriver Ekstra Bladet

Programmet News &. Co, der har Søren Lippert som vært, får stor kritik, fordi Søren Lippert viser et billede af tre aber, der omklamrer hinanden, hvorefter den anden vært, Christian Høgh Andersen, udtaler: 

"Det er lidt i forlængelse af snakken om Marokko, der samler familien i Qatar, så har vi også en dyrefamilie her, der er samlet måske for at holde varmen og ... øøh, det er også et flot billede af de her næseæber."

Dermed blev der trukket en linje mellem Marokkos fodboldholdlandshold og deres familier og den abefamilie, som Søren Lippert viste.

En af de andre medvirkende bryder da ind: 

"Jeg sidder spændt og venter på, hvordan du lander den der med Qatar og de der aber?," kommer det, hvortil Christian Høgh svarer: 

"Det er fordi, de ligesom holder sammen, og det er jo også det, de gør med 'familiesammenføringen' i Qatar med Marokko."

Men kommentaren bliver der nu fra Christian Høgh Andersens side undskyldt for. 

"Jeg er virkelig ked af, at jeg fik lavet en helt forfejlet sammenligning. Det har på intet tidspunkt været min intention, men det er både forkert og stødende, og det vil jeg gerne sige undskyld for," skriver han i en udtalelse.

Også TV 2 har undskyldt til flere seere. Samtidig har de taget afstand fra kommentaren offentligt: 

TV 2 har sagt undskyld til de seere, der har henvendt sig, men mener også, at det er nødvendigt at tage afstand fra kommentaren offentligt:

"Vi undskylder, at en vært på TV 2 News kom med en kommentar, der både er forkert og stødende. Selvom det absolut ikke var hensigten fra værten, så er det en bemærkning, som både vores vært og hele TV 2 tager afstand fra. Det her var en klar fejl, det siger vi undskyld for og det tager vi med i det videre arbejde på redaktionen," kommer det fra chefredaktør på TV 2,  Anne Mette Svane.

Anbefalet til dig