TV 2 vejret melder om spansk varme: Men så kort tid bliver den her

Af: Lucas Andreas

|

16/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fredag byder på en usædvanlig varm februardag - men glæden er kort.

Lige nu læser andre også

Mens mange danskere nyder deres vinterferie, synes vejrguderne at have andre planer for landet. Udsigten til usædvanligt varmt vejr bringer en snert af forår tættere på, end kalenderen antyder. Med stigende temperaturer dag for dag, lover meteorologerne en mild overgang fra vinterkulde til forårsfornemmelser, der fredag kulminerer i hvad der kan blive en af de varmeste februardage i nyere tid.

"Fra torsdag begynder termometeret at vise tocifrede tal, og fredag kan vi for alvor mærke forandringen," forklarer en vejrekspert fra TV 2 Vejret.

Det skriver TV2

Dette skifte til varmere vejr ser ud til at nå sit højdepunkt i Sønderjylland, hvor temperaturen ventes at kunne nå op til hele 14 grader. En sådan varme i februar er ikke hverdagskost. Skulle temperaturen overstige 13 grader, vil det markere fredagen som en af de ti varmeste februardage siden optegnelsernes start i 1874.

Vejrfænomenet er ikke begrænset til Danmark. Tæt ved Kiel forventes op til 15 grader – en temperatur, der ifølge TV 2 Vejrets definition bringer os på tærsklen til foråret, selvom det er et stenkast væk fra dansk jord. Denne varmebølge er dog ikke kun et nordisk fænomen. Spanien oplever ligeledes temperaturer mellem 17 og 23 grader, hvorfra den varme luftmasse gradvist vil bevæge sig nordpå mod Danmark.

Til trods for den varme velkomst, vil fredagens vejr ikke byde på solskinsdage, men snarere gråvejr med spredte regnbyger. Og selvom vi oplever temperaturer, der ligger mellem 12 og 15 grader over det sædvanlige for årstiden, er det en kortvarig fornøjelse. "Allerede i weekenden falder temperaturen tilbage til mere sædvanlige februar-niveauer, med encifrede dagtemperaturer og let nattefrost," tilføjer meteorologen.

Denne pludselige og kortvarige varmebølge tjener som en påmindelse om vejrets luner og evnen til at bringe et strejf af forår midt i vinterens hjerte. Mens danskere måske havde forberedt sig på en koldere ferie, giver naturen en overraskende gave i form af mildere dage, selvom det kun er for en stund.

Anbefalet til dig