Twitter sagsøger Elon Musk

Af: Ida Hansson

|

13/07/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter at Elon Musk i fredags sendte et brev til selskabets bestyrelse, hvori han opsiger købet af Twitter, har selskabet sagsøgt ham.

Lige nu læser andre også

Det fremgår, at Twitter i går sagsøgte Elon Musk for at have overtrådt aftalen på 36,5 milliarder pund om at købe den sociale medieplatform.

Twitter har bedt en domstol i Delaware om at beordre verdens rigeste person til at gennemføre fusionen til de aftalte 54,20 $ per Twitter-aktie, ifølge en retssag.

I en erklæring i fredags sendte Teslas administrerende direktør et brev til selskabets bestyrelse på sociale medier, hvori han sagde, at han opsagde købet.

I april sagde han ellers ja til at købe Twitter, men erklærede i sidste uge, at han havde til hensigt at gå væk fra aftalen.

Han hævder også, at Twitter brød opkøbsaftalen, da de fyrede to topchefer og fyrede en tredjedel af sit talentopkøbsteam.

Twitter kunne have presset på for et brud på en milliard dollars under disse omstændigheder. Det skriver Mirror.

Men i stedet ser det ud til, at de er klar til at kæmpe om aftalen, som selskabets bestyrelse har godkendt, og administrerende direktør Parag Agrawal har insisteret på, at han vil fuldføre.

Formanden for Twitters bestyrelse, Bret Taylor, tweetede tirsdag, at bestyrelsen har anlagt en retssag ved Delaware Court of Chancery "for at holde Elon Musk ansvarlig for sine kontraktlige forpligtelser".

Meget af dramaet har udspillet sig på Twitter-platformen, hvor Musk - som har mere end 95 millioner følgere - beklager, at virksomheden ikke formåede at leve op til sit potentiale som platform for ytringsfrihed.

Fredag ​​faldt Twitter-aktierne fem procent til 36,81 dollars, et godt stykke under de 54,20 dollars, som Musk havde tilbudt at betale.

Anbefalet til dig