Tyrkiet reagerer på terrorangreb med luftangreb mod PKK

Af: Anna Hartz

|

24/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tyrkiske luftangreb mod PKK-mål efter dødeligt angreb i Ankara

Lige nu læser andre også

Tyrkiet har gennemført luftangreb mod mål i det nordlige Irak og Syrien, der menes at være forbundet med Kurdistans Arbejderparti (PKK), det skriver Ekstra Bladet via Reuters.

Angrebene kommer som svar på et dødeligt angreb nær Ankara tidligere onsdag, som Tyrkiets indenrigsminister, Ali Yerlikaya, mistænker PKK for at stå bag.

Selvom PKK ikke har taget ansvar for angrebet, hævder myndighederne, at det sandsynligvis er PKK-medlemmer, der har udført det.

Angrebet i Ankara, som dræbte mindst fem personer og sårede 22, har udløst en stærk militærreaktion fra Tyrkiet.

Ifølge det tyrkiske forsvarsministerium har de rettet luftangreb mod 32 terrormål i både Irak og Syrien.

Angrebene fokuserede på områder, hvor PKK formodes at have baser, men det er endnu uklart, præcis hvilke områder der blev ramt, og om der er sårede.

PKK har siden 1984 kæmpet mod de tyrkiske myndigheder og er opført på EU's liste over terrororganisationer. Konflikten mellem PKK og Tyrkiet har gennem årene kostet mange menneskeliv.

Det oprindelige angreb nær Ankara, som fandt sted ved et stort statsligt forsvarsanlæg, omfattede både en eksplosion og skud.

To formodede gerningspersoner blev dræbt af tyrkiske sikkerhedsstyrker, men flere detaljer om angrebets omstændigheder og eventuelle gidselsituationer er endnu ikke blevet bekræftet af de tyrkiske myndigheder.

Anbefalet til dig