Tyske turister flygter fra Tysklands største campingplads: "Vi prioriterer vores gæsters sikkerhed"

Nyheder
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Op mod 15.000 campister har været nødsaget til at forlade Tysklands største campingplads på grund af akutte farer.

Lige nu læser andre også

Gravøen i Wesel, Nordrhine-Westfalen, har stået over for en akut evakuering på grund af stigende vandstande i Rhinen og omkringliggende vandområder.

Tysklands største campingplads med 5.000 fastboende campister og en kapacitet på op til 15.000 er blevet tømt.

Akut evakuering nødvendig

Campingpladsens operatører annoncerede den 3. juni, at sikkerheden for gæsterne er topprioritet, og at pladsen skulle ryddes senest tirsdag den 4. juni 2024 klokken 20:00.

Gravøen, der en lille by med butikker, restauranter, en mini-zoo og meget mere, står nu over for en alvorlig trussel fra de stigende vandmasser.

"Vi prioriterer vores gæsters sikkerhed højest, og for at undgå mulige risici er det nødvendigt at tømme campingpladsen inden den fastsatte frist," udtalte operatørerne på deres hjemmeside ifølge det tyske medie Ntv.

Flodniveauer på vej op

Ifølge vandvejs- og skibsfartsmyndighederne i Duisburg (WSA) forventes Rhinen at nå flodniveau ét i Köln Selvom ingen kritiske værdier er forventet for Nedre Rhinen, vil skibe skulle sejle med reduceret hastighed i flodens midte.

"De højeste vandstande forventes i Bonn og Köln-området, mens Duisburg vil opleve toppen torsdag," sagde en talsmand fra WSA. I Köln er den maksimale vandstand forventet at være under 7,20 meter, hvilket stadig er over niveau ét på 6,20 meter.

En talskvinde for vandvejs- og skibsmyndighederne understregede, at situationen i Nordrhine-Westfalen ikke kan sammenlignes med den nuværende situation i Bayern, hvor oversvømmelserne har været langt mere alvorlige.

Anbefalet til dig