Tyskland annoncerer næsten 483 billioner danske kroner i støtte til at hjælpe med leveomkostningerne

05/09/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Den tyske regering har afsløret en indledende plan på 65 billioner euro (cirka 483 billioner danske kroner) for at beskytte mennesker og virksomheder mod skyhøje energipriser og inflation.

Mest læste i dag

Dagens meddelelse kommer kort efter, at Rusland suspenderede gasleverancer permanent, og da leveomkostningerne er blevet skyhøje over hele kontinentet. 

Foranstaltningerne i Tyskland omfatter en engangsbetaling for at hjælpe flere forbrugere med at dække deres energiomkostninger, et planlagt prisloft for det grundlæggende energiforbrug for familier og enkeltpersoner og et stort tilskud til offentlig transport. 

Den tyske kansler Olaf Scholz sagde, at hans koalitions pakke ville blive betalt med en afgift på elselskaber og ved at fremsætte en planlagt global minimumsskat på 15 procent.

Han erklærede sig meget bevidst om, at mange tyskere kæmper for at klare stigende priser og sagde, at hans regering er parat til at hjælpe. 

“Vi tager disse bekymringer meget, meget alvorligt,” tilføjer kansler Scholz.

Krigen i Ukraine har ført til global inflation og frygt for økonomisk, social og politisk uro.

Man kan håbe, at det kan inspirere til at hjælpe alle husstande i Danmark også. 

I Spanien er togrejser under 300 kilometer for eksempel gjort gratis, indtil udgangen af 2022.

Frankrigs energiregninger stiger kun med 4 procent. 

Tyskland har skåret den offentlige transport ned til 9 euro om måneden. 

I Tyskland, hvor inflationen fra år til år lå på 7,9 procent i august, har regeringen bevæget sig febrilsk for at reducere afhængigheden af russisk gas, hvilket har forårsaget en stigning i energipriserne. 

Kansler Scholz stemplede Rusland som “ikke længere en pålidelig energipartner” og sagde, at tidligere forberedelser betød, at de ville komme igennem vinteren, på trods af Putins skridt fredag, med at lukke for gassen.

Kansler Scholz sagde: 

“Tyskland vil komme igennem denne tid som et demokrati, fordi vi er meget økonomisk stærke, og vi er en velfærdsstat.” 

“Med hver ny vindmøllepark bliver vi mere uafhængige.”

Ud over den tidligere annoncerede engangsbetaling på 300 euro (cirka 2.200 kroner, red.) til arbejdstagere for at hjælpe med at kompensere for energiomkostninger planlægger regeringen nu at tilbyde betaling til andre grupper, pensionister vil modtage samme beløb og studerende vil modtage 200 euro (cirka 1.500 kroner, red.). 

For at holde energiomkostningerne lavere for enkeltpersoner og familier, implementeres der også en pris bremse på energipriserne, hvor regeringen siger, at den planlægger at tilbyde en bestemt basismængde energi til alle til en lavere sats. Det skriver Metro.

Anbefalet til dig