Tyskland under angreb: To personer meldes dræbt nær byens synagoge

09/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

Normalvis ånder alt fred og foredragelighed i Halle, men onsdag er der blevet affyret skud i byen. Foto: Shutterstock
Den tyske by Halle an der Saale har onsdag været kulisse for et angreb, hvor to personer er ramt af skud nær byens synagoge.

Mest læste i dag

Nyhedsbureauet Reuters fortæller, at to er blevet skudt i en synagoge i den tyske by Halle. Derudover citerer de det tyske medie Bild for at have fortalt, at der ligeledes er blevet smidt en håndgranat ind på en jødisk kirkegård i byen. 

Angiveligt har det tyske politi allerede tilbageholdt en mistænkt, der må formodes at være ophavsmand til i hvert fald et af angrebene. Udover at forbrydelserne koncentrerede sig om at steder, der spiller en rolle i jødedommen, så finder de også sted på netop Yom Kippur, som er religionens mest hellige dage. 

Skud hørt i forstad

Der blev også hørt skud i Landsberg, en forstad til Halle, ifølge det tyske medie Focus Online. Hvorvidt det var de skud, der blev affyret i Halle, vides dog på nuværende tidspunkt ikke. Derudover kan Deutsche Bahn, som er Tysklands svar på DSB, berette, at hovedbanegården i Halle var blevet lukket.

Grundet landets historie er antisemitisme et særdeles følsomt emne i Tyskland, der under 2. verdenskrig var ansvarlig for folkedrab på seks millioner jøder i koncentrationslejrene. Derfor trækker dagens angreb også tråde til en del af landets historie, som langt de fleste tyskere helst vil glemme. 

 

Anbefalet til dig