Tyve år efter dansk triumf: Dette øjeblik glemmer vi aldrig

Nyheder
Brødrene kan i dag fejre jubilæum for en stor triumf. Foto: PR / MusikEvent
Onsdag er det præcis tyve år siden, at Brødrene Olsen vandt Eurovision Song Contest.

Mest læste i dag

De fleste danskere husker det formentlig. 

I dag er det nemlig tyve år siden, at Brødrene Olsen gik på scenen i Stockholm, hvor de to syngende brødre skulle spille den engelsksprogede version af sangen Smuk som et Stjerneskud, der allerede var blevet et gedigent hit i Danmark. Senere den aften skulle det vise sig, at det ikke kun var danskerne, der var begejstrede for Fly on the wings of love, som hittet hedder på engelsk. 

Det var nemlig ikke hvilken som helst scene, som Brødrene Olsen havde indtaget.

Rødhvid triumf

Det var nemlig finalescenen ved Eurovision Song Contest, som er navnet på det Internationale Melodi Grand Prix. Dette år løb arrangementet af stablen Globen i Sveriges, som året før havde vundet hele konkurrencen i Israle, hvor Charlotte Nilsson begejstrede publikum og tv-seere med sangen Take Me to Your Heaven. 

Selvom nummeret var godt, var der dog ikke lagt op til, at Danmark skulle løbe med sejren. Det stod dog hurtigt klart, da den traditionelle pointafgivning gik i gang. Her blev Brødrene Olsens hit kåret som den suveræne vinder af hele konkurrencen, da Jørgen og Noller Olsen kunne hive hele 195 point og sejren med hjem. 

Det blev anden gang, at Danmark vandt Eurovision Song Contest. Første gang var i 1963 med Dansevise af Grethe og Jørgen Ingmann. Siden Brødrenes sejr i 2000 har vi vundet endnu en gang. Det var tre år senere, i 2003, da Emmelie de Forest spillede sig ind i verdenspublikummets hjerter med nummeret Only Teardrops. 

I dag er det præcis tyve år siden, at Brødrene Olsen gik på scenen i Stockholm. Du kan gense den magiske optræden lige her:

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig