Tyvene har fået et nyt mål: Går især efter én ting

Nyheder
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
En ny tendens breder sig blandt tyvene.

Lige nu læser andre også

En ny tendens breder sig blandt tyvene, da især én ting er kommet på deres radar.

Længe har designerting været i høj kurs blandt tyvene, fordi det hurtigt kan 'laves om' til kolde kontanter, men det er der tilsyneladende også andre ting, der kan.

Efter et hav af anmeldelser har Sydøstjyllands Politi nu været nødsaget til at udsende en pressemeddelelse, så danskerne er klar over, hvad de skal være opmærksomme på.

Siden 1. juni har politikredsen modtaget 37 anmeldelser om tyveri fra last- og varebiler.

En gennemgang af anmeldelserne viser, at det især er varebiler med værktøj, der tiltrækker tyvene. Blandt de stjålne genstande er vinkelslibere, boremaskiner og fliseskærere.

Indbruddene er sket over det meste af politikredsen, men Vejle og Horsens-området er særligt hårdt ramt. Der er også registreret tyverier i Kolding, Fredericia og Skanderborg.

Politiet tager situationen alvorligt og arbejder på at stoppe de ansvarlige gerningsmænd. Samtidig opfordrer de ejere af varebiler til at fjerne værdifuldt værktøj fra bilerne uden for arbejdstiden eller i ferier.

De anbefaler desuden at parkere varebiler, så det er vanskeligt at få adgang til side- og bagdøre, og at placere dem på steder, hvor tyvene ikke kan arbejde uforstyrret.

Borgere opfordres til at kontakte politiet på telefon 1-1-4, hvis de oplever mistænkelige aktiviteter ved parkerede varebiler, såsom ukendte personer i området eller biler, der kører langsomt rundt i nabolaget.

Anbefalet til dig