Tyvenes nye metode til at stjæle spreder sig: Sker mens du er hjemme

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Metoden spreder sig.

Mest læste i dag

En ny og snedig form for tricktyveri, der finder sted lige under næsen på intetanende husejere, har set dagens lys.

Denne form for kriminalitet udspiller sig i folks private hjem, hvor tyvene, ofte under dække af at være almindelige besøgende, trænger ind og stjæler værdigenstande, mens beboerne er optaget andetsteds i hjemmet.

Historien tager sit udgangspunkt i en hændelse i Ullerslev på Østfyn, hvor en kvinde oplevede at finde en fremmed i sit hjem. Kvinden, der var i køkkenet, hørte lyde fra stuen og opdagede til sin store overraskelse, at en ukendt kvinde gik rundt i hendes hus. Denne ubudne gæst overrakte husejeren en brochure fra Odense ZOO, før hun forsvandt – og med sig tog hun kontanter, smykker og hævekort.

Denne metode er blevet observeret flere gange i området, hvilket har fået politiet til at udsende en advarsel.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Gerningspersonerne benytter sig af elementet af overraskelse og forvirring – de trænger ind i hjem, hvor beboerne er optaget, som når de sover eller er i bad. Når de bliver opdaget, bruger de en brochure eller lignende til at skabe forvirring, hvilket giver dem tid til at slippe væk.

Sunniva Pedersen-Reng, kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi, understreger, at fremgangsmåden er den samme i alle tilfælde:

"Fremgangsmåden er hver gang den samme: Nemlig at man kommer ind i et fremmed hus, mens beboeren ligger og sover, er i bad eller noget helt tredje. Og når man så bliver opdaget, stikker man dem en brochure, der kun har et eneste formål, nemlig at skabe forvirring", fortæller kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi, Sunniva Pedersen-Reng, til Fyens.dk.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig