Ubehagelig overraskelse i Kinderæg: 40 børn forgiftet med salmonella

05/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
40 børn er forgiftet med salmonella.

Mest læste i dag

Omkring 40 af de smittede er børn på fem år og derunder.

Chokoladefirmaet Ferrero sagde, at de højtelskede æg blev tilbagekaldt som en sikkerhedsforanstaltning, mens undersøgelserne fortsætter, meddelte Food Standards Agency (FSA). Det skriver Metro.

Der er ikke rapporteret om dødsfald fra de 63 tilfælde, og det er uklart, hvor syge patienterne er. 

FSA sagde tidligere, at omkring 77% af de tidligere i alt 57 var i alderen fem eller under - hvilket burde være 44 - men organisationen har gentagne gange været ude af stand til at bekræfte det nøjagtige antal, da Metro spurgte dem.

Det samlede antal sager kan stadig stige.

De berørte produkter er 20 grams æg eller 3-pakken med æg, alle med en bedst-før-dato mellem 11. juli 2022 og 7. oktober 2022, og er solgt i England.

Foto: Shutterstock

Ferrero har tilbagekaldt produkterne, der er fremstillet i Belgien, og folk bliver frarådet at spise dem.

I en erklæring forklarede den: 'Ferrero samarbejder med det britiske fødevarestandardagentur og den irske fødevaresikkerhedsmyndighed om en mulig forbindelse til en række rapporterede tilfælde af salmonella.

"Selvom ingen af ​​vores Kinder-produkter, der er frigivet på markedet, er testet positive for salmonella, og vi ikke har modtaget nogen forbrugerklager, tager vi dette ekstremt alvorligt, da forbrugerpleje er vores topprioritet. Vi tager spørgsmål om fødevaresikkerhed ekstremt alvorligt, og vi beklager oprigtigt for denne sag."

I en advarsel sagde FSA, at tilbagekaldelsen skyldtes en "potentiel forbindelse til et salmonellaudbrud".

Symptomer på salmonella omfatter diarré, mavekramper, kvalme, opkastning og feber.

Mens de fleste tilfælde forsvinder på få dage, kan symptomerne være alvorlige og føre til hospitalsindlæggelse, især hos de helt unge og dem med svækket immunsystem.

"Vi glæder os over den forsigtighedstilgang, som Ferrero har taget, og fraråder forbrugere at spise nogen af ​​de produkter, der er anført i FSA-advarslen," sagde Tina Potter, FSA-chef for hændelser, og tilføjede:

"Det er rigtig vigtigt, at forbrugerne følger dette råd for at undgå risikoen for at blive syg med salmonellaforgiftning."

 

Anbefalet til dig