Ubehageligt fund: Barn havde kokain med hjem fra børnehaven

14/10/2021

Sarah Steenfeldt

Dette er ikke den omtalte børnehave - blot et billede af en dansk børnehave. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Sagen er nu overleveret til politiet.

Mest læste i dag

Børnehavens legeplads er et hyggeligt og trygt sted, hvor børnene kan boltre sig. Men tirsdag fandt en gruppe børnehavebørn noget, der på ingen måde høre til på en legeplads. 

Børn fra børnehaven Isbjørnen i Valby fandt intet mindre end tre poser kokain, på børnehavens legeplads. 

Det skriver B.T.  der også har været i kontakt med Københavns Kommune. 

"Det er rigtigt, at nogle af børnene i en af vores børnehaver i går fandt tre poser med hvidt pulver, der siden har vist sig at være kokain. Vi er både chokerede og kede af, at nogen kan finde på at bruge børnehavens legeplads til at skjule stoffer,« skriver Kate Obeid, områdechef i Børne- og Ungdomsforvaltningen for Valby til B.T. 

Hos Københavns Politi oplyser man også til mediet, at et af børnene havde taget en af poserne med hjem. Her afhentede politiet posen hjemme hos familien. 

Forfærdelig situation

Politiet har fået overleveret sagen og har nu gennemsøgt legepladsen. Børnehavens personale har også gennemgået alt på legepladsen og fremadrettet vil de være endnu mere opmærksomme. Sammen med politiet bliver der desuden lagt en plan for, hvordan opmærksomheden mod børnehaven skærpes. 

"Det er et ubehageligt fund at gøre på en legeplads, og heldigvis er der ikke nogen, der har indtaget posernes indhold. Vores nærbetjente deltog i aftes i et forældremøde, hvor der blev talt godt om sagen og den bekymring, det har givet hos forældrene. Vi vil i den kommende tid føre et skærpet tilsyn med området, så vi kan holde øje med, om der er nogle, der bruger legepladsen til at indtage stoffer," lyder det fra politikommissær Michael Krogslund-Nielsen, der er leder af Frederiksberg og Valby nærpoliti.

I børnehavens forældreråd er man også rystet og beskriver situationen som 'forfærdelig'. 

Heldigvis var ingen af børnene så nysgerrige, at de selv begyndte at undersøge posernes indhold. 

Der er heller ingen tvivl om, hvad men mener om den eller de personer, der har gemt sine stoffer på børnehavens legeplads. Næstformanden i forældrerådet bruger blandt andet "idioter" om vedkommende der har gemt stofferne på legepladsen. 

Forældrerådet ser hændelsen som enkeltstående og er derfor ikke nervøse for at sende børnene i børnehave igen. 

 

 

 

 

 

 

Anbefalet til dig