Ud af det blå: DMI overrasker alt og alle med vild sommermelding

Nyheder
Foto: Shutterstock
Der er godt nyt fra DMI.

Lige nu læser andre også

Torsdag blev årets hidtil varmeste dag.

Der blev ved Holbæk Flyveplads registret 30,5 grader. I nat er enkelte byger og køligere luft meldt sin ankomst, så i dag kan danskerne 'kun' se frem til mellem 17 og 22 grader.

Især i Nord-, Midtjylland og på Bornholm kan der komme enkelte byger, men ellers bliver det tørt, og der kommer lidt eller nogen sol til de fleste.

Selvom man måske skulle tro, at sommervejret nu vinker farvel, så er det langt fra tilfældet, skriver DMI.

Flot weekend

Lørdag bliver en flot dag med tørt og solrigt vejr, hvor temperaturerne vil ligge mellem 17 og 21 grader.

Aftenen vil fortsætte med en del sol, og natten ser ud til at blive mest klar - dog med risiko for lokal tåge i løbet af natten. Temperaturen vil falde til mellem 8 og 15 grader, og det vil være varmest ved kysterne.

Søndag fortsætter med tørt og solrigt vejr, selvom solen kan være lidt dæmpet af tynde høje skyer i perioder.

Temperaturen vil stige til mellem 17 og 22 grader, og vinden vil komme fra øst og nordøst, svag til jævn. Om aftenen kan der være lidt sløret solskin, og natten forbliver klar, med temperaturer der falder til mellem 9 og 16 grader.

28 grader

Mandag ser ud til at byde på tørt vejr med en del sol, og temperaturerne vil nå op mellem 18 og 23 grader. Vinden vil fortsat være svag til jævn fra øst.

Om natten begynder det dog at blive skyet fra sydvest, og der kan komme regn i den sydvestlige del af landet. Temperaturerne om natten vil ligge mellem 12 og 18 grader.

Tirsdag kan blive mere ustadig med skyer og udbredt regn, der i nogle områder kan være med torden. Solen kan dog bryde frem i løbet af dagen.

Dagtemperaturerne vil ligge mellem 18 og 23 grader, og lokalt i de sydøstlige egne kan det blive op til 26 grader. Natten vil være præget af let skyet til skyet vejr med enkelte byger.

Onsdag starter med skyet vejr og regnbyger flere steder, men i løbet af eftermiddagen klarer det op. Bornholm kan se frem til tørt og solrigt vejr.

Her melder DMI - ud af det blå - om 28 grader, og de højeste temperaturer vil være inde i landet. Vinden vil dreje fra forskellige retninger til at komme fra nordøst og forblive svag til jævn.

Mod slutningen af ugen, torsdag og fredag, ser vejret ud til at blive mere stabilt med højere temperaturer, selvom der stadig er en vis usikkerhed omkring den præcise udvikling.

Anbefalet til dig