Udbredt epidemi i Danmark tog næsten livet af spædbarn: Vær opmærksomme!

Af: Mie M.B

|

23/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forældrene ønsker at sprede mere fokus på sygdommen og tegn på smitte

Mest læste i dag

En fire måneder gammel baby overlevede med nød og næppe et alvorligt tilfælde af kighoste, som forældrene ikke var klar over, at han var smittet med. Forældrene oplevede deres nyfødte søn, Aske, stoppe med at trække vejret midt om natten, efter uger med konstant hoste. Aske blev testet for kighoste, men resultatet var ikke tilgængeligt, da han pludselig stoppede med at trække vejret. Forældrene ønsker nu at dele deres historie for at øge opmærksomheden på kighoste og opfordrer andre forældre til at være opmærksomme på symptomerne. Det skriver BT.

Efter et opkald til alarmcentralen og et besøg hos vagtlægen blev de beroliget og fik beskeden, at det blot var en almindelig forkølelse. Dagen efter fik de dog besked fra deres egen læge om, at Aske var smittet med kighoste. Aske blev indlagt i to dage og fik antibiotikabehandling. Han er nu i bedring, men hoster stadig. Forældrene mener, at det tog for lang tid at få stillet den korrekte diagnose, og at der bør være mere opmærksomhed på kighoste, især i en tid med epidemi.

Aske, der havde fået sin første dosis af kighostevaccinen som anbefalet, er nu blevet vaccineret for anden gang. Forældrene håber, at deres historie vil bidrage til at informere andre om risikoen ved kighoste, selv hos spædbørn, og opfordrer til større opmærksomhed på symptomerne og hurtigere handling ved mistanke om sygdommen.

Anbefalet til dig