Udbrud vokser: Endnu flere meldt smittede i dag

31/7/20 11:53

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Et lokalt udbrud af coronavirus fortsætter med at vokse.

Tirsdag i denne uge kunne Danish Crown fortælle, at man havde haft et udbrud af coronavirus på slateriets afdeling i Ringsted. På daværende tidspunkt var tre ansatte konstateret smittede, onsdag var det tal 16 og i går var det vokset til 32. Fredag fortsætter tendensen, da Danish Crown fortæller til nyhedsbureauet Ritzau, at der nu er i alt 44 smittede. 

Det betyder, at 12 flere ansatte er blevet konstateret smittet med corona. Det er dog en mindre skarp stigning end de forgående to dage.

"Vi oplever heldigvis en mindre stigning end fra onsdag til torsdag, men vi mangler fortsat svar fra den helt store klynge af test, der er foretaget blandt vores medarbejdere," udtaler pressechef Jens Hansen på vegne af Danish Crown til Ritzau.

Tester hundrevis

I alt er 500 af medarbejderne hos slateriet blevet testet for at se, om de skulle være blevet smittet. Endnu er der dog ikke kommet svar på alle prøverne. Udbruddet har bl.a. været skyld i, at Danish Crown har lukket en hel afdeling på slagteriet i Ringsted midlertidigt ned. 

Hos slagteriet afventer man svaret på de mange coronatests med spænding. 

"Når vi har resultaterne, har vi et bedre overblik over, hvordan smittespredningen er på slagteriet, og hvor vi er i arbejdet med at få brudt smittekæderne," lyder det fra Jens Hansen til Ritzau.