Udenrigsministeriet advarer danskere i dette land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Udenrigsministeriet har mandag udsendt en advarsel til danskere, der opholder sig i Peru.

Mest læste i dag

Befinder du dig i Peru, er det vigtigt, at du holder øje med tilstanden i landet. Det er blevet gjort klart af det danske udenrigsministerium, der har udsendt en advarsel til alle danskere, der befinder sig i landet.

Grunden til, at der er blevet udsendt en advarsel er, at landets præsident, Dina Boluarte, har varslet undtagelsestilstand i landet.

Af denne grund har Udenrigsministeriet gjort det klart, at det er vigtigt, at man som dansker, der opholder sig i Peru, sørger for at følge alle anvisninger fra myndighederne samt undgå større forsamlinger.

"Følg myndighedernes anvisninger og undgå demonstrationer og andre større forsamlinger. Undgå også regeringsbygninger samt politi- og militærinstallationer. Vær opmærksom på, om undtagelsestilstand indføres," lyder det fra Udenrigsministeriet

De oplyser også, at det ikke vil være i hele Peru, er der er blevet varslet undtagelsestilstand. Derimod er det kun i regionerne Apurímac, Arequipa og Ica, at det er blevet varslet. Desuden lyder det, at det vil blive implementeret snarest muligt. 

Som følge af dette, er der også en øget risiko for, at der kan opstå både demonstrationer og sociale uroligheder. Det er især noget, der gør sig gældende i regionerne Apurímac og Arequipa samt i hovedstaden Lima.

Hertil er det af Udenrigsministeriet også blevet meldt ud, at man som dansker i landet skal være opmærksom på, at lufthavnen i Arequipa i øjeblikket er lukket for al trafik. Det lyder også, at man endnu ikke ved, hvornår der vil blive åbnet for trafik igen.

"Limas internationale lufthavn Jorge Chávez opererer stadig, men alle fly til og fra Arequipa er aflyst. Kørsel fra syd til Lima er i øjeblikket vanskelig på grund af lukkede veje. Især Panamericana Sur hovedvejen er blokeret af demonstranter," lyder det.

Demonstrationerne skyldes, at der blandt Perus befolkning er en modstand mod landets nye regering.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig