Udenrigsministeriet med besked til danskerne: Forlad landet nu

23/11/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Befinder du dig her? I så fald bør du forlade landet hurtigst muligt.

Mest læste i dag

Udenrigsministeriet opfordrer alle danskere til at forlade Etiopien OMGÅENDE på grund af den alvorlige sikkerhedssituation i landet. Vælger man at blive, er det på eget ansvar. 

Det oplyser ministeriet i en opdateret rejsevejledning fra dagsdato. 

"Danskere i Etiopien opfordres til at forlade landet omgående med kommercielle fly pga. den alvorlige og uforudsigelige sikkerhedssituation. Det er på eget ansvar, hvis du vælger at blive. Hvis du vælger at blive, og sikkerhedssituationen forværres, har Udenrigsministeriet meget begrænset mulighed for at hjælpe dig," lyder det.

Kan hurtigt ændre sig 

Det tilføjes også, at situationen hurtigt kan ændre sig.

"Lufthavnen i Addis Ababa er fortsat åben, det kan dog ændre sig hurtigt. Det er fortsat muligt at rejse i transit i lufthavnen, men det kan også ændre sig med kort varsel. Vi fraråder fortsat alle rejser (rød) til hele Etiopien pga. sikkerhedssituationen. Regeringen indførte den 2. november en national undtagelsestilstand, som giver myndighederne vide beføjelser til bl.a. at tilbageholde personer og ransage huse og biler uden retskendelse," skriver Udenrigsministeriet. 

"Vær opmærksom på, at det er lovpligtigt altid at bære gyldig billed-ID på sig," lyder det endvidere.

Det oplyses desuden, at det altid er muligt at kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice 24/7 på bbb@um.dk eller +45 33921112.

"Hvis kommunikationslinjerne i Etiopien lukkes ned, kan du ved akut behov henvende dig ved den danske ambassade, beliggende i ”Turkish Compound”, ved Cape Verde St. i bydelen Bole i Addis Ababa," slutter Udenrigsministeriet af. 

Anbefalet til dig