Udenrigsministeriet melder ud: Rejs ikke til dette land

25/01/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Udenrigsministeriet har opdateret deres rejsevejledning, og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Ukraine.

Mest læste i dag

Udenrigsministeriet har udsendt en ny rejsevejledning, hvori de skriver, at de nu fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Ukraine. Det betyder, at hele landet nu bliver orange.

Det sker i lyset af den anspændte regionale sikkerhedssituation, fremgår det af meddelelsen fra Udenrigsministeriet.

Ministeriet skriver også, at de fortsat fraråder alle rejser til regionerne Donetsk og Luhansk, samt Krim-halvøen. Disse regioner er derfor ikke orange, men er derimod røde.

"Vi skærper nu vores rejsevejledninger og fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele landet, mens vi fortsat fraråder alle rejser til Donetsk, Luhansk og Krim-halvøen," lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod på Twitter.

Ifølge Udenrigsministeriet er situationen i resten af Ukraine i øjeblikket stabil. Det gælder også hovedstaden Kiev. Det kan dog ændre sig hurtigt, hvilket er blandt årsagerne til, at de fraråder ikke-nødvendige rejser til landet.

Såfremt man befinder sig i Ukraine, er der ikke nogen grund til at forlade landet, lyder det. Der bliver dog sendt en kraftig opfordring til, at man sørger for at holde sig orienteret om udviklingen via troværdige mediekilder (fx Interfax), og at man følger myndighedernes anvisninger. 

Er man nødt til at rejse til Ukraine på en forretningsrejse, eller har man et andet arbejdsmæssigt behov i landet, vil man fortsat kunne rejse dertil. Det kan f.eks. være i forbindelse med de danske bistandsindsatser i Ukraine.

Udenrigsministeriet melder dog ud, at man skal være klar til at ændre sine rejseplaner hurtigt, hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt. I denne forbindelse opfordrer de blandt andet til at have identifikationspapirer og rejsedokumenter klar.

Derudover opfordres man til at tilmelde sig Danskerlisten for Ukraine, hvis man rejser til landet eller allerede opholder sig i landet. Det kan man gøre via dette link.

Anbefalet til dig