Udfordringer i trafikken: Kø og omkørsler på motorvejene

18/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Trafikanter på vejene i og omkring København - særligt nord for hovedstaden - skal forberede sig på omkørsler og forlænget rejsetid.

Mest læste i dag

Når ”IRONMAN Copenhagen” søndag den 21. august fylder gader og veje med seje mænd og kvinder, der skal gennemføre en triatlon, så vil det medføre trafikale udfordringer, kødannelse og omkørsler på vejnettet.

Trafikanter skal derfor forberede sig på forlænget rejsetid på vejene omkring det nordlige København, hvor vejnettet vil være påvirket fra tidlig morgen til sen eftermiddag.

Der opfordres til, at både deltagere til ”IRONMAN Copenhagen” og alle øvrige trafikanter i området sætter ekstra tid af til rejsen og følger Vejdirektoratets trafikråd på dagen.

”Sportsstævnet ”IRONMAN Copenhagen” kan snildt tiltrække op til 200.000 tilskuere, og det er rigtig mange mennesker at samle i vores tætte hovedstad. Det kommer uden tvivl til at påvirke trafikken både i og rundt om København. Vi har prøvet det før, og det skal nok forløbe uden de store problemer, hvis man som trafikant er opmærksom og orienterer sig på trafikinfo.dk, DR P4 Trafik og følger Vejdirektoratets råd," siger afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup, Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Triatlonen består af 3,8 kilometer svømning ved Amager Strandpark og 180 kilometer cykling fra København op langs Strandvejen og gennem Nordsjælland, så cykelrytterne kommer gennem by, kystlinje og landevej.

Til sidst skal deltagerne ud på en maraton, der er inddelt i fire omgange og foregår i hjertet af København. Ruten går blandt andet forbi Den Lille Havfrue, Amalienborg Slot og Nyhavn, og der er målstreg på Christiansborg Slotsplads.    

Gode råd til trafikanter  

For tilskuere:

  • Hvis muligt bør man benytte sig af den kollektive trafik til startområdet.

  • Kører man i bil, så kør i god tid.

  • Afsæt ekstra rejsetid, da der vil være kø.

  • Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.

  • Søg aktuel trafikinformation på trafikinfo.dk, før du kører.

For øvrige trafikanter:

  • Forvent kødannelser i området omkring motorvejskryds Kongens Lyngby og Lyngby Omfartsvej, og sæt ekstra tid af til turen. Trafikken vil være påvirket mellem kl. 09.00 og 17.00. Risikoen for kødannelser er størst mellem kl. 12.00 og 16.00.

  • Frakørselsrampe 17 Jægersborgvej i nordgående retning mod Helsingør på Motorring 3 lukkes for al trafik i tidsrummet fra kl. 09.00 til 17.00. Trafikanter, som skal køre mod Gentofte, opfordres til at anvende frakørsel 18 Nybrovej.

  • Frakørselsrampe 17 Jægersborgvej i sydgående retning mod Køge på Motorring 3 lukkes for al trafik mod Gentofte i tidsrummet fra kl. 09.00 til 17.00. Trafikanter, som skal køre mod Gentofte, opfordres til at anvende frakørsel 16 Lyngby C.

  • Frakørselsrampe 7 Jægersborgvej i nordgående retning mod Helsingør på Helsingørmotorvejen lukkes for al trafik i tidsrummet fra kl. 09.00 til 17.00. Trafikanter opfordres til at anvende frakørsel 5 Nybrovej.

  • Søg aktuel trafikinformation på trafikinfo.dk, før du kører.

  • Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.

Anbefalet til dig