Udmelding fra DMI: Danmark deles i to

12/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det nærmer sig Danmark med hastige skridt.

Mest læste i dag

Mens påskeferien for alvor er lakket mod enden, er det også på tide at vinke farvel til solen, der i den grad har tittet frem og vist sig fra sin smukkeste side. 

Men nu er det slut. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

Et stort vejrskifte ligger nemlig og lurer i horisonten, hvor det er på tide, at smide forårsjakken tilbage i skabet og i stedet hive regnjakken frem. 

For selvom onsdagen starter med tørvejr og i de østlige egne lidt eller nogen sol, så presser et lavtryk over De Britiske Øer sig for alvor på, hvorfor det sender en front med regn ind over Danmark fra sydvest. 

Og det første regn fra fronten ventes ind over Vestkysten i løbet af formiddagen. Derefter breder regnen sig langsomt mod nordøst og til aften ventes store dele af Jylland at være dækket, mens det ligner, at Sjælland og dele af fyn slipper for regnen. 

Desuden sker der også et fald i dagstemperaturerne,  dels fordi skyerne vil skygge for solen, men også fordi at det er køligere luft, som strømmer ind over landet vestfra. 

Og selvom danskerne allerede tager hul på regnvejret i dag, så slutter det ikke her. 

Vejret for den kommende periode ser nemlig noget ustadigt ud. 

Og onsdagsvejret bliver i den grad øjebliksbilledet den kommende tid, hvor danskerne må sande at påskevejret drager videre og erstattes af lange perioder med regn.