Udmelding fra DMI: Her kommer der sne

04/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Vinteren er (stadigvæk) ikke forbi.

Mest læste i dag

Inden længe tager mange danskere så småt hul på påskeferien, men hvis du havde troet, at du skulle lægge vejen forbi haven, så kan du godt tro om igen. 

For selvom kalenderen siger marts, så har danskerne skulle stifte bekendtskab med en lang række forskellige vejrscenarier. 

Men selvom vejret op til flere gange har ændret karakter, så bliver de kommende dage ingen undtagelse. 

Og længes du efter sol og varme, så skal du prompte gribe mobilen og kigge mod de sydlige egne, for i Danmark bliver vejret ikke og skrive hjem om. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

For mens der tages hul på en uge med påskeferie, hvor en lang række danskere er så heldige at have fri, så byder vejret også på både æggejagt og gåture i det fri, mens det for andre byder på det vinterlige nedbør. 

Men i dag kan de fleste se solen titte frem, men bevæger man sig udenfor, så skal man dog være opmærksom på, at det stadig kun er forår. Temperaturen sniger sig kun op mellem 4 og 9 grader, hvor man skal drage til det jyske, for at få de luneste temperaturer. Vinden holder sig mellem svag og jævn, men den kommer stadig mest fra mellem nord og øst, hvilket også bidrager til de kølige temperaturer. 

Men i morgen lakker forårsvejret mod enden. 

Så selvom det kunne klø i fingrene efter at tilbringe dagen i haven og plante diverse forårsblomster, er det nok en god ide at vente lidt med dem, som ikke er frostsikre. 

Højtrykket svækkes nemlig en overgang,  hvorfor enkelte svage fronter dog kan bevæge sig ind over Nordsøen og måske Danmark vestfra. 

Det betyder, at der allerede fra onsdag kan falde sne. 

Først på dagen starter i hvert fald med tåge mange steder, især i Jylland. I de østlige måske lidt sne. Op ad dagen mest tørt vejr med en del sol og temp. mellem 5 og 10 grader, varmest vestpå. Svag til jævn vind omkring nord. 

Og i løbet af aftenen kommer der nedbør østfra, mest som sne eller slud. Natten til torsdag sne, slud eller regn mange steder. Temperaturen sniger sig ned mellem svimlende 2 graders frost og 3 graders varme, og svag til jævn vind fra skiftende retninger.