Udmelding fra DMI: Nu kommer der masser af sne

Af: Ida Hansson

|

01/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vi skriver 1 december, og måske bliver 2022 året, hvor vi får hvid jul?

Mest læste i dag

Efterårsvejret lakker mod enden. Vintervejret kryber nemlig nærmere, mens julen også står for døren. 

Og man skal ikke mange uger tilbage, før danskerne fik en forsmag på det vinterlige vejr - som nu ser ud til at komme tilbage allerede i dag. 

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

I dag træder vi også ind i årets første vintermåned, og det medfører lokale sludbyger. 

Det milde vejr er altså snart ovre for denne gang. Det skyldes, at der er et mægtigt højtryk over Rusland, der langsomt breder sig mod vest til Nordskandinavien.

I kølvandet på det, så ændrer den fastlåse vejrsituation sig markant. 

For når vejret hen af i dag skifter karakter, så ser det ud som om, at det er kommet for at blive. Det viser sig nu, at sneen og de glatte veje ikke skulle vise sig at være en enlig svale. 

Det mægtige højtryk giver nemlig en masse muligheder for en del snebyger. I kortere perioder kan noget mildere luft dog også nå op over Danmark fra sydlige retninger med både regn, slud og sne til følge. 

Vejrudsigten for julen er endnu usikker, men der en tendens til at det kolde vejr fortsætter. 

Desuden fortsætter den kolde luft ind i uge 49, som kan give en overgang med regn og sne. Ugen vil også byde på aftagende vind og nogen sol, men også en række lokale snebyger. 

Temperaturen ligger noget eller en del under normalen. Den vil svinge mellem 4 graders frost og 3 graders varme. Om natten først temperatur ned mellem 0 og 5 graders varme, senere ned mellem frysepunktet og 7 graders frost, lokalt ned omkring 10 graders frost ved opklaring og svag vind. 

I uge 50 er øjebliksbilledet med sne og nattefrost det samme. Den generelt kolde og tørre luftstrømning, mest fra mellem nord og øst, vil dog betyde, at vi kan regne med flere dage med mest tørt vejr og nogen sol. Men der vil også være mulighed for lokale snebyger.

Hvis lavtryk fra Vesteuropa passerer tæt på Danmark, vil det formentlig give en overgang med blæst og en del vinterlig nedbør, mest som sne eller slud.  

Så har du ikke fået skiftet til vinterdæk på bilen, tændt for varmen eller fundet hue og handskerne frem - så er det med at få det gjort.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig