Udmelding fra DMI: Nu kommer sneen

12/1/23 08:31

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kigger et snevejr snart forbi Danmark.

Det nye har været særdeles regnfuldt. Og selvom det har budt på en masse regn, så bliver de kommende dage ingen undtagelse.

For frontmotorvejen er åben, hvorfor flere lavtryk tager en bane over Atlanterhavet via Skotland til Vestnorge, og videre mod nordøst. 

De tilhørende fronter passerer direkte hen over Danmark fra vest eller sydvest med regn og blæst, efterfulgt af byger. 

Men fra søndag ændrer vejret karakter. 

Det sker i kølvandet på en ellers rekordvarm og meget våd start på det nye år, hvor mange har spejdet efter om vinteren mon skulle melde sig på banen igen. 

Og det må man sige er tilfældet. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

For allerede søndag skal danskerne byde velkommen til vinterlige byger. 

Dagen starter ellers ud med lidt eller stedvis nogen sol, dog med spredte regn- eller sludbyger. Vinden bliver til frisk fra sydvest, men ved kysterne op til hård vind. 

Om natten mest skyet med regn og sludbyger, og temp. ned mellem 1 og 5 graders varme. Jævn til hård vind omkring sydvest, ved Vestkysten stedvis op til kuling. 

Mandagen fortsætter med spredte regn- eller sludbyger, mens det tirsdag og onsdag fortsat er ustadigt med de vinterlige byger, og lidt kølige temperaturer. 

Og hen af tirsdagen begynder kulden også at melde sin ankomst. Temp. ligger mellem 2 graders frost og 2 graders varme, om natten lokalt ned til 4 graders frost. 

Desuden begynder slud og snebygerne også for alvor at få sit tag over Danmark.