Udmelding fra DMI: Risiko for 15 graders frost

Af: Ida Hansson

|

09/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du skal ikke pakke hue og handsker for langt væk, for nu kommer frosten.

Mest læste i dag

Selvom den første uge i det nye år har været særdeles regnfuld, så stopper det ikke her. 

Flere fronter med regn og blæst vil passere Danmark fra vest eller sydvest i løbet af ugen, og da der allerede er kommet betydeligt mere nedbør end normalt i begyndelsen af januar kan yderligere regn medføre lokale oversvømmelser. 

Men efter en rekordvarm og meget våd start på det nye år spejder mange måske efter om vinteren mon skulle melde sig på banen igen. 

Og eftersigende skulle vejret ændre karakter inden længe. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

For danskerne skal så småt begynde og vinke farvel til regnvejret, når vi i slutningen af januar og begyndelse af februar kan byde velkommen til flere højtryk. 

Men afhængigt af hvor de til sin tid placerer sig, kan vi en overgang få koldere perioder med større mulighed for vinterlig nedbør, og her kan danskerne også se frem til en lidt længere kold periode. 

Det er endnu for tidligt at sige, hvilke scenarier der kan få taget over Danmark, men skulle vinterkulden indfinde sig - så står det sort på hvidt, at nattetemperaturen kan snige sig ned på svimlende -15 grader. 

Men i første omgang bliver øjebliksbilledet en helt anden. 

Vejret fortsætter nemlig i samme spor, og den kommende uge bliver ingen undtagelse.  

Et dybt lavtryk lige nord for De Britiske Øer bevæger sig langsomt mod nord, og de tilhørende fronter med regn og byger har for alvor sit tag over Danmark i skrivende stund. 

Tirsdag kan vi nyde en periode med tørt vejr, men allerede i løbet af tirsdag aften når et nyt omfattende frontsystem med regn og blæst at melde sin ankomst. 

Fra torsdag er prognosen noget mere usikker, især med afseende på timing og mængder af nedbør, men der er indikationer på at næste front med regn vil passere Danmark om fredagen. I løbet af næste weekend kan måske et lavtryk vestfra passere henover landet med blæst og en del nedbør, måske vinterlig nedbør.

Anbefalet til dig