Udmelding: Så meget skal du betale for en corona-vaccine

11/9/20 07:16

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu har direktøren for en stor europæisk medicinalgigant, afsløret hvad det forventes at en corona-vaccine kommer til at koste.

Forskere arbejder stadig på at få en endeligt godkendt vaccine mod corona-virussen. 

Ifølge WHO forventes der ikke at være en vaccine, som kan købes af borgere før sommeren 2021. Til gengæld er den gode nyhed, at den ikke forventes at blive hundedyr. 

To medicinalgiganter forventer, at have en milliard vacciner klar til brug i sommeren 2021. 

Der er tale om de to europæiske medicinalvirksomheder Sanofi og GlaxoSmithKline, som er gået sammen om at udvikle en vaccine. 

Olivier Bogilot som er direktør for den franske virksomhed Sanofi, fortæller i et interview med France Inter, at prisen på vaccinen ikke kommer til at koste en bondegård. 

“Prisen er ikke endeligt fastsat. Vi er lige nu i færd med at beregne vores produktionsomkostninger, men det vil være mindre end ti euro,” lyder det fra direktøren.

En hurtig omgang hovedregning vil altså fortælle, at en corona-vaccine i Danmark ikke vil koste mere end 75 kroner.

Statsministeren med bekymrende melding

Der er ingen tvivl om, at en corona-vaccine ville falde belejligt. Coronavirussen begynder at sprede sig igen i hele verden, og her i Danmark er smitten også begyndt at sprede sig mere.

Landets statsminister Mette Frederiksen holdt i dag tale for Dansk Erhvervs Årsdag, hvor hun fortalte, at der var sket en ny stor stigning i antallet af smittede danskere.

Antallet af smittede danskere siden i går er nu 317. Det er 66 yderligere smittede siden i forgårs, hvor tallet lød på 251.

Samtidig er kontakttallet ligeledes steget fra 0.9 til 1.5. Det betyder, at for hver person der smittes med coronavirus, vil 1.5 personer blive smittet. Det tal skal gerne under 1 igen.