Udsender flybillet-advarsel: Dette kan koste dig 40.000 kroner

22/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det kan ende med at koste dig intet mindre en 40.000 kroner.

Mest læste i dag

I denne tid er tusindvis af danskere blot ved at tælle dagene, til de rejser til sydens sol. Men har du købt din flybillet via en flybilletportal, bør du tjekke dem igen.

Her er det især ord som "self transfer" eller "egen transfer", du skal lede efter, hvis du skal mellemlande. Flyportalernes nye forretningsfidus vil nemlig nemt kunne koste dig 30.000-40.000 kroner.

"Self transfer" betyder, at du kan risikere at hænge på alle udgifter forbundet med den flyrejse, du missede, hvis du købte egne transferbilletter via en flyportal.

"Det kan blive rigtigt dyrt. Hvis I for eksempel tager fire personer af sted, og I bliver et par timer forsinket med den første flyver, og dermed ikke når jeres fly videre, så skal de ikke kompensere det," siger Lars Arent, der er leder af Forbruger Europa under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, til B.T.

Han fortæller, at forbrugeren ofte slet ikke ved, at det ikke er en sammenhænge rejse, de har købt, men derimod to enkeltrejser. Det betyder, at det har den voldsomme konsekvens, at flyselskaberne ikke har noget ansvar for den samlede rejseplan, hvorfor det i stedet bliver dit eget problem.

"Det vil sige, at du mister de penge, du har brugt på rejsen, plus du står i en lufthavn og skal inden for meget kort tid nå at købe nye flybilletter til at komme videre. Og når du køber nye flybilletter med kun få timers varsel, er de typisk rigtigt dyre. Og hvis det samtidig viser sig, at der ikke er flere afgange samme dag, skal du tjekke ind på hotel for at komme videre næste dag," siger han.

Derfor anbefaler Forbruger Europa i samarbejde med Trafikstyrelsen, at man som flypassager tjekker de vilkår, der gælder, når man køber flybilletter med mellemlandinger.