Udstillet som nazist: Pia Olsen Dyhr er rasende

Foto: Pressefoto/William Vest-Lillesøe

Pia Olsen Dyhr, der er formand for SF, er rasende. Hun var i tvivl om, hvorvidt hun skulle dele billedet, som sagen drejer sig om, men hun er for 'vred og gal' til at lade være.

Pia Olsen Dyhr er blevet udstillet, og hun har valgt selv at dele et billede af det. På dette billede (kan ses længere nede i artiklen) ses et banner, der blev brugt under en traktordemonstration i den sønderjyske by Agerskov 18. november. Her blev der demonstreret mod regeringens håndtering af minksagen.

Læs også

Partiformænd: Mette Frederiksen skal undersøges

Selve banneret viser Pia Olsen Dyhr, formand for Enhedslisten Pernille Skipper samt statsminister Mette Frederiksen i nazi-uniformer. 

"Løgner. Lystmorder. Det står jeg for," står der ligeledes på banneret. 

Pia Olsen Dyhr gør det klart, at hun ikke synes, at det er i orden. Ligeledes er hun forundret over, at Pernille Vermund (Nye Borgerlige), Kristian Thulesen Dahl (Dansk Folkeparti) og flere Venstre-folk var til stede, uden at de - ifølge Pia Olsen Dyhr - tog afstand til banneret. 

"Hvad Søren sker der dog i vores kære land? Jeg har den største respekt for uenighed, debat og dialog. Jeg vil gerne stå på mål for, hvad jeg mener og hvorfor. Men jeg forventer at vi gør det på en ordentlig og sober måde. For ellers holder alt jo op," skriver SF-formanden i et opslag på Facebook

Hun fortæller også, at der er blevet begået alvorlige fejl i forbindelse med minkskandalen. Samtidig fortæller hun, at SF ønsker, at der udføres en uvildig undersøgelse, og at der ryddes op i ministerierne. Ydermere vil partiet have en ny 'mere demokratisk' epidemilov. 

"Jeg synes vi skal lære af det, vi har været igennem det sidste halve år. Vi alle! Men vi politikere skal også fortsat huske på at vi står midt i den værste sundhedskrise, og vi har derfor også en pligt til at handle på den og vise befolkningen at vi kan stå sammen om det," runder hun hendes opslag af med, hvori hun også skriver, at hun synes, at nazi-banneret er langt over stregen.

Læs også

Dansk strategi for coronavaccine på vej: Det bliver prisen

Ifølge TV2 har arrangørerne bag demonstrationen taget afstand fra banneret. 

 

 

Læs også