Udsultede og udmattede: Toldere opdager ti tigere bag i møgbeskidt lastbil

11/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

Modelfoto. Her en tiger i det fri. Foto: Shutterstock
Grænsetoldere fra Polen fandt ti udsultede og udmattede tigere i en møgbeskidt lastbil på grænsen til Hviderusland.

Mest læste i dag

Toldere fra Hviderusland gjorde onsdag en opsigtsvækkende og grufuld opdagelse, da de kontrollerede en lastbil på grænsen mellem Polen og Hviderusland. Ifølge papirene skulle lastbilen være en hestetransport, men istedet viste det sig, at den transporterede ti forsøgte tigere, der var underernærede, sultne og smurt ind i afføring. 

Det fortæller avisen The Moscow Times

Siden er en af tigerene død. Det skete efter kattedyrenes ankomst til Polen, hvor de resterende ni indtil videre har fået husly i en zoologisk have, der ligger i den polske by Poznan. 

Direktøren for netop Poznan Zoo har efterfølgende kaldt episoden for "tragisk" overfor nyhedsbureauet Reuters.

"Dyrene var låst inde. De havde hverken fået mad eller vand. Det er en stor tragedie," fortæller direktør Ewa Zgrabczynska til Reuters.

Dyremishandling

2000 kilometer og tre landegrænser - så længe skulle tigeren være i lastbilen, før den blev stoppet af tolderen.

Det har myndighederne efterfølgende fundet ud af. Tigeren startede nemlig turen i lastbilen i Rom i Italien. Ifølge mediet France 24, så er det da også netop to italienske mænd, der blev anholdt af grænsetolderne. De to er sidenhen blevet sigtet for dyremishandling. 

Tilbage i Poznan Zoo fortæller direktør Ewa Zgrabczynska, at de tilbageværende tigere samler kræfter til endnu en rejse. De skal nemlig videre til et dyreinternat i Spanien, hvor de kan få pleje, ro og mad. 

Anbefalet til dig