Udtaler sig om Vild med Dans: Jeg tror, der venter en overraskelse i morgen

11/12/20 08:53

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I morgen er der semifinale i det populære program.

Lige umiddelbart burde man tænke, at semi-finalen i Vild med Dans på lørdag er temmelig forudsigelig.  Merete Mærkedahl og dansepartner Thomas Evers Poulsen konkurrerer med Emili Sindlev og Mads Vad om førstepladsen, Nukâka Coster-Waldau og Silas Holst holder ved deres tredjeplads, og Albert Rosin Harsom og Jenna Bagge står som dem, der må pakke danseskoene og smutte hjem.

Det oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse. 

"Det er også den historie oddsene fortæller, som det er lige nu. Merete og Thomas (odds: 2.10) ligger med Emili og Mads (odds: 2.40) lige i hælene som favoritter til at vinde. Der er odds 6.00 på Nukâka og Silas, mens man får pengene 11 gange igen, hvis Albert og Jenna skulle løbe med trofæet d. 19. december, lyder det fra Mathias Reimer Larsen," der er oddsætter med speciale i Vild med Dans.

Når Mathias Reimer Larsen som oddsætter skal bedømme de forskellige dansere, så er det især baseret på dommerstemmer, da han af gode grunde ikke har adgang til resultatet af publikumsstemmerne. Derudover skeler han til medierne og dermed deltagernes popularitet og synlighed.

"Det er klart, at det hele indgår i vores vurderinger. Men dybet set sætter vi odds ud fra den statistik, vi har at gøre med. Det er svært at måle popularitet i procent. Derfor kan man godt komme i vildrede med sin egen personlige vurdering, når man skal sætte oddsene," lyder det.

Kan blive vendt på hovedet

Når Mathias Reimer Larsen ser på, hvem Danske Spils kunder spiller på skal vinde titlen som årets Vild med Dans -vindere, så viser der sig nemlig et andet billede. Og med flere års erfaring på Vild med Dans tror Mathias Reimer Larsen, at tingene godt kan blive vendt på hovedet lørdag aften, og at der dermed venter en overraskelse for seerne.

"Vi kan se på vores indskud, at Albert og Jenna er vildt populære. Så det skulle ikke undre mig, hvis de får lov at blive en uge mere," lyder det fra Mathias Reimer Larsen, der har med i sin vurdering, at dommerne har tendens til, når konkurrencen nærmer sig sin afslutning, at være mere ligestillede med deres point.

"Indtil nu har vi set, at der er virkelig stor variation i dommerstemmerne, og at der nemt kan være 20 point mellem højeste og laveste. Det plejer at rette sig lidt til slut. Og det kan give Albert og Jenna en ekstra chance, hvis de høster mange seerstemmer, hvilket alt tyder på," lyder det.

Oddsætteren mener således, at alt kan ske, når man åbner dansegulvet lørdag aften i bedste sendetid.

"Oddsene siger, at det er Albert og Jenna (odds: 1.65), der skal hjem efterfulgt af Nukâka og Silas med odds 3.05. Men jeg har tidligere omtalt Albert som en ”dark horse”, og det holder jeg ved," slutter Mathias Reimer Larsen.