Udvikling af Cortex Park i Odense går ind i ny fase

Nyheder
Foto: esoft
Det nye byområde Cortex Park, som Freja ejendomme udvikler på de tidligere landbrugsarealer ved SDU, er for alvor begyndt at tage form. Med salget af to byggegrunde til PFA går udviklingen af det efterspurgte byområde nu ind i en ny fase.

Lige nu læser andre også

Freja ejendomme har i knap 10 år arbejdet med udviklingen af Cortex Park, et ambitiøst  byområde for erhverv, udvikling og innovation, som er en del af bydelen Campus Odense få kilometer fra Odense Centrum. I dag summer der af liv overalt i Cortex Park, og mange nye bygninger er for længst taget i brug, mens andre endnu er under opførsel. Nye boligejere er flyttet ind i de nye etageejendomme og studerende optager det store kollegie. Der er allerede åbnet en dagligvarebutik, der arbejdes hen imod åbning af et hotel, og omtrent midt i Cortex Park finder man det moderne innovationshus, Videnbyen, som er en del af Syddanske Forskerparker. Her har startups og andre unge virksomheder til huse side om side med investeringsselskaber, og udover faglig sparring og etablering af nye samarbejder, har husets mange brugere mulighed for at benytte blandt andet laboratorier, kontorhotel, inkubationsmiljøer og møde- og konferencefaciliteter.

Kontorbyggeri bringer visionen tættere på det endelige mål

For nylig blev det offentliggjort, at Freja ejendomme har solgt to byggegrunde til pensionsselskabet, PFA, hvor man har tænkt sig at opføre to nye ejendomme til flerbruger-kontorer, som kommer til at rumme hhv. 11.500 m2 og 5.500 m2 kontorbyggeri.

Med dette salg går Cortex Park ind i en ny og vigtig fase. Det fortæller Carsten Rasmussen, direktør i Freja ejendomme: “De to nye kontorbygninger kommer til at huse det etablerede erhvervssegment, og de bliver dermed de første bygninger i Cortex Park, der udelukkende huser erhvervslivet. Det har hele tiden været alles intention, at Cortex Park, udover at have en mindre andel boliger, skulle være en international smeltedigel for erhverv og innovation, og her spiller innovationshuset Videnbyen og kollegierne allerede en vigtig rolle. Med PFA’s nye kontorbygninger er visionen for Cortex Park for alvor ved at blive en realitet. Vi har fem byggefelter tilbage som også er tiltænkt kontorbyggeri til erhvervslivet, og interessen for at bygge i Cortex Park er hele tiden støt stigende.”

Peter Rahbæk Juhl, borgmester i Odense, istemmer: “Udviklingen af Cortex Park har vist sig at være en solskinshistorie for Odense, hvor området er med til at løfte Campus Odense og dermed hele byen op i superligaen af danske videns- og erhvervsområder. Cortex Park er en meget vigtig del af den byudvikling, som er i fuld gang i Odense i disse år, og letbanen kommer til at binde området endnu tættere sammen med både bymidten, motorvejen, SDU og det nye hospital. Jeg har store forventninger til mulighederne i Cortex Park.”

Når området er fuldt udviklet, vil Cortex Park indeholde ca. 200.000 etagemeter fordelt på 70% erhverv - herunder hotel, og 30% boliger - herunder private boliger, almene boliger og kollegieboliger. Det forventes, at der bliver skabt ca. 6.000 permanente arbejdspladser i Cortex Park.

 

Anbefalet til dig