Udvikling i Madeleine McCann-sagen: Politiet finder 'relevante ledetråde'

26/05/2023

Ida Hansson

Foto: Politi
Efter en tre dages lang søgning er det lykkedes politiet at finde 'relevante ledetråde'.

Mest læste i dag

Politiet sender nu beviser, fundet under udgravningen, til retsmedicinsk analyse i Tyskland, efter at de har lavet udgravninger og gennemsøgt jorden ved Arade-dæmningen.

Den portugisiske avis Correio da Manha meddelte, at "relevante spor" blev fundet under eftersøgningen i går torsdag.

Nogle af de genstande, politiet fandt, omfatter efter sigende "strimler af tøj og plastikgenstande". Det skriver The Sun.

Politiet er på jagt efter ethvert spor, da hovedmistænkte Christian Buckner har beskrevet området som sit "lille paradis".

Seksualforbryderen - som brugte flere år på at luske rundt i Algarve - plejede angiveligt ofte at besøge Arade-dæmningen.

Tysk politi menes at have beordret en fornyet ransagning af området efter at have fundet nye billeder af den mistænkte på stedet.

Forskere forventes at have de første resultater af den retsmedicinske test i næste uge - men den fulde rapport forventes ikke at være på plads i de kommende måneder, da de er en lang proces.

Madeleines familie vil stå over for en lang og pinefuld ventetid, mens politiet fortsætter med at forsøge at opbygge en sag mod Christian Buckner.

Den massive operation ved dæmningen var den første af sin art siden 2014. Tysk politi har sagt, at de vil frigive en erklæring, hvis ransagningerne ikke har fundet nye beviser.

Men hvis der kommer nye spor, vil udtalelsen blive forsinket, da de arbejder på at bygge sagen op.