Udviser symptomer: Fire smittet på hjem for demente

Fire ansatte er blevet smittet og sendt hjem. Foto: Shutterstock
Fire ansatte på Demenscenter Skovgården udviste symptomer på arbejdet.

Mest læste i dag

Fire ansatte i samme afgrænsede boenhed på Demenscenter Skovgården har vist symptomer, der tyder på Covid-19. De blev med det samme sendt hjem og er efterfølgende blevet testet efter myndighedernes anvisninger. Resultaterne viser, at fire ansatte er ramt af corona-virus.

En beboer har tidligere været smittet med corona-virus og været i karantæne. Beboeren er raskmeldt igen. Dermed er der nu ingen smittede beboere på Skovgården, som ligger i Hadsund. Det fortæller Mariagerfjord Kommune i en pressemeddelelse. 

Sundheds- og Ældrechef Michael Tidemand følger situationen på Skovgården nøje:

"Ledelsen og personalet har helt fra start gjort alt, hvad de kan for at følge sundhedsstyrelsen anbefalinger, så de beskytter vores beboere og hinanden for smitten. Nu beder vi selvfølgelig om at få testet samtlige medarbejdere og beboere på Skovgården for at vide os sikre på, at smitten ikke har spredt sig yderligt," siger Michael Tidemand.

Strammer procedurene

I forbindelse med, at der er konstateret smitte blandt personale og beboere, er der etableret ekstra rengøring og samtlige arbejdsgange bliver nøje gennemgået for at nedbringe smitten. Det betyder, at personalet har indført særligt strenge procedurer for hygiejnen i forbindelse med den daglige kontakt med beboerne. Samtidig er Region Nordjyllands Infektionshygiejne tilkaldt for at gennemgå procedurerne med en tættekam og bidrage med særlig ekspertise.

"Da Skovgården er et demenscenter, kan det være en særlig vanskelig udfordring at forklare beboerne, at de skal holde afstand. Derfor arbejder vores personale under svære vilkår, og vi inddrager alle de ekspertiser, vi har til rådighed for at hjælpe dem med at dæmme op for smitten," siger Michael Tidemand.

Har testet løbende

Personalet på Skovgården har hele tiden været opmærksomme på både deres eget og beboernes helbred og fået besked på, at de straks skal gribe ind ved mindste mistanke om Covid-19. Derfor er der løbende blevet foretaget test på plejecentret med udgangspunkt i sundhedsstyrelsens anbefalinger.

De pårørende til beboerne er blevet kontaktet og orienteret om den aktuelle situation på Skovgården.

Der er ikke konstateret corona-virus hverken blandt personale eller beboere på andre plejecentre i Mariagerfjord Kommune, men erfaringerne på Skovgården vil blive delt og anvendt på kommunens øvrige centre, hvor det giver mening.

 

Anbefalet til dig