Uffe Ellemann-Jensen er død

19/6/22 07:42

Henrik Rothenbücher

Foto: Johansen Rune/Ritzau Scanpix
Den tidligere folketingspolitiker, Uffe Ellemann-Jensen er gået bort.

Uffe Ellemann-Jensen, der i mange år var formand for partiet Venstre og ligeledes var udenrigsminister i mange år, er gået bort efter længere tids sygdom.

Det fremgår af en pressemeddelelse, der er blevet udsendt af det danske parti. I denne pressemeddelelse fremgår det desuden, at Uffe Ellemann-Jensen sov ind natten til søndag.

Han var formand for Venstre i perioden fra 1984 frem til 1998. Hertil indtog han også rollen som Danmarks udenrigsminister i perioden fra 1982 til 1993.

Uffe Ellemann-Jensen blev 80 år gammel, og efterlader sig sin hustru, Alice Vestergaard. Han efterlader sig også fire børn, Claus, Helene, Karen og Jakob samt ti børnebørn.

Jakob Ellemann-Jensen, der er søn af Uffe Ellemann-Jensen har i et opslag på Facebook udtalt sig om sin fars død.

"Min far er død i nat. Han blev 80 år, og han levede et langt og fantastisk liv, hvor han både nåede, oplevede og påvirkede mere end de fleste. Jeg savner ham allerede helt forfærdeligt. Vi ringede tit sammen," skriver han på det sociale medie.

Derudover skriver han, at han var en fantastisk far og bedstefar, som alle i familien kommer til at savne, efter han desværre har mistet livet natten til søndag.

"Uffe var en helt fantastisk far og bedstefar. Vi kommer alle sammen til at savne ham dybt, men mest af alt er vi taknemmelige for den tid, vi fik sammen med ham. Den seneste tid har – som de fleste ved – været plaget af sygdom, men til det sidste var han frisk i sindet og nærværende med sine omgivelser," lyder det.

Ydermere skriver Jakob Ellemann-Jensen også, at familien var til stede, da Uffe Ellemann-Jensen i en alder af 80 år sov ind.

"Min far sov ind omgivet af os alle, der var samlet for at sige farvel," skriver han til slut i sit opslag.

Uffe Ellemann-Jensen havde i lang tid været ramt af en kræftsygdom, der desværre udviklede sig alvorligt i løbet af de seneste par uger.

Af denne grund var to af hans børn, Venstre-politikerne Jakob Ellemann-Jensen og Karen Ellemann, nødt til at haste hjem fra Folkemødet torsdag, da de ønskede at være ved deres fars side i den sidste tid.