Uhumske fund i Fakta - Får stor bøde og sur smiley

15/7/20 07:21

Sarah Steenfeldt

Fakta. Foto: Shutterstock.com
Det var ikke ros som var at hente fra Fødevarestyrelsen, da de aflagde visit i en af landets over 420 Fakta butikker.

Et besøg fra Fødevarestyrelsen, resulterede i en sur smiley og en stor bøde, til en Fakta butik, det skriver TV 2 Lorry.

Der blev gjort flere ulækre opdagelser, under Fødevarestyrelsens besøg. Blandt andet fortæller kontrolrapporten at der blev fundet røde plamager ved håndtaget på to kølemontre, samt at der på mejeri hylderne havde gule belægninger af indtørrede madrester, på både over og underside.

I grøntsagsafdelingen fandt de delvist tomme hylder, med sand og jord, samt en hylde med en rød plamage. 

Det sluttede dog ikke her.

På en kølevæg med fiskepålæg blev der fundet både støv og sorte belægninger. Ved en vegansk kølemontre blev der fundet store mængder støv under afløbsristen.

 

"Grå og sorte prikker med hår på"

Ved samme kølemontre, kunne der ses ‘massive mængder lyserøde, orange, grå og sorte prikker med hår på - samt plamager af lyserød, orange og brun væske,’ står der i Fødevarestyrelsens kontrolrapport. Det oplyses også at der er taget billede dokumentation af de uhumske forhold. 

De beskidte forhold udløste en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner til Fakta på Ordrupvej i Charlottenlund.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Coop, som ejer discount butikskæden Fakta. De er helt enige i, at det ikke er godt. 

Jens Juul Nielsen som er informationsdirektør hos Coop, skriver i en mail til TV 2 Lorry at det selvfølgelig er dybt beklageligt. Han fortæller også at personalet i Fakta allerede selv var i færd med at fjerne den beskidte kølemontre med de veganske produkter, da Fødevarestyrelsen pludselig meldte sin ankomst.

Derudover har de lavet flere tiltag for at få butikken på rette køl igen. De har hyret et eksternt rengøringsfirma, som i den kommende periode vil hjælpe personalet med at gøre rent. 

Jens Juul Nielsen fortæller også at de forventer at de igen vil få en glad smiley i butikke

n.