Ukraine melder ud: Ønsker fredsforhandlinger med Rusland

Af: Ida Hansson

|

27/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraine ønsker at holde fredsforhandlinger inden udgangen af ​​februar, har den ukrainske udenrigsminister sagt.

Mest læste i dag

Det krigshærgede land vil gøre, hvad det kan for at slå Rusland, sagde udenrigsminister Dmytro Kuleba og tilføjede, at diplomati spiller en vigtig rolle.

Han foreslog, at generalsekretær Antonio Guterres kunne mægle et muligt fredstopmøde i FN. Men han insisterede på, at Rusland kun skulle inviteres til at deltage i forhandlingerne, hvis landet først står over for retsforfølgelse for krigsforbrydelser ved en international domstol.

Det sker efter, at Vladimir Putin foreslog, at han er åben for forhandlinger, på trods af at han har lanceret ny beskydning mod Ukraine. Det skriver The Sun.

Hvis fredstopmødet finder sted i februar, ville det være et år efter, at Rusland første gang invaderede.

"Enhver krig ender på en diplomatisk måde. Enhver krig ender som et resultat af de handlinger, der er truffet på slagmarken og ved forhandlingsbordet," sagde Dmytro Kuleba.

"De Forenede Nationer kunne være det bedste sted at afholde dette topmøde, fordi det ikke handler om at gøre en tjeneste til et bestemt land. Det her handler virkelig om at få alle med om bord," tilføjede han.

Ukraine har ydmyget Putin i krigen ved at udslette mange af Ruslands krigsmaskiner.

Det russiske dødstal har oversteget 100.000, de har mistet tidligere erobret territorium, og udstyr er blevet ødelagt af præcise angreb.

Og eksperter frygter, at Putin kan være parat til at sende op til en million russere til slagtning for krigsindsatsen.

Det er en militær fiasko, hvor dårligt trænede og dårligt udstyrede soldater bliver sendt i døden i mudrede skyttegrave.

Putins militære dødstal er allerede mere end seks gange højere end de sovjetiske tab i Afghanistan og 20 gange højere end USA's tab i Irak.

Tidligere på ugen lovede Putin at slippe sit ustoppelige hypersoniske Satan-2-atommissil løs inden for få uger.

Anbefalet til dig