Ukraine søger hjælp fra uventet kant: Beder Elon Musk om hjælp

16/5/22 05:24

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu spørger en ukrainsk militærchef Elon Musk om hjælp.

Den dødelige krig i Østeuropa er gået ind i sin 82. dag, og russiske tropper har ikke nået sine forudsatte mål. Ukrainske tropper har gjort hård modstand mod de invaderende russiske styrker, og den ukrainske militærkommandant Serhiy Volyna rækker nu ud til milliardæren og Teslas administrerende direktør, Elon Musk.

Dette sker på det tidspunkt, hvor Elon Musk for nyligt trådte ind for at udvide sine satellitkommunikationstjenester -Starlink til Ukraine, mens ukrainske styrker på den anden side har lovet at fortsætte kampene mod russiske styrker på stålværket i den krigsramte region, Mariupol.

"Elon Musk, folk siger, du kommer fra en anden planet for at lære folk at tro på det umulige. Vores planeter er ved siden af ​​hinanden, da jeg bor, hvor det er næsten umuligt at overleve. Hjælp os komme ud af Azovstal (stålværket i Mariupol) til et mæglerland. Hvis ikke dig, hvem så? Giv mig et hint," Tweetende kommandanten.

Mens kommandantens bemærkninger har høstet en overvældende respons på Twitter, tog flere personer også til kommentarsektionen for at nå ud til Teslas administrerende direktør, og bønfaldt om hjælp til at redde de ukrainske helte fanget i stålværket.

Mange fortsatte også med at rose de soldater, der kæmper og formår at komme ud af de igangværende kampe mod de russiske styrker.

I mellemtiden har de russiske styrker fortsat deres angreb i den belejrede havneby Mariupol og risikerer livet for mennesker, der er strandet i byen. Det skriver Republicworld.com

I den seneste opdatering havde Ukraine hævdet, at besættelsesmagten udsendte brand- eller fosforbomber mod Mariupol-forsvarerne den 14. maj og hævdede endvidere, at de vil overlade konklusionen om denne situation til specialisterne.

Det blev oplyst, at de russiske styrker har brugt 9M22C brandskaller med termitlag.