Ukraines udenrigsminister med opfordring til EU: "Indfør ekstremt alvorlige sanktioner mod Rusland"

28/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba opfordrede EU til at indføre "ekstremt alvorlige" sanktioner mod Rusland.

Mest læste i dag

Moskva-installerede embedsmænd i regionerne hævder nu næsten total støtte blandt dem, der deltog, da russiske kilder rapporterede, at 96 % af vælgerne ønsker at tilslutte sig Putins regime. Det skriver The Sun.

Stemmesedlerne lukkede i Donetsk og Lugansk i øst og Kherson og Zaporizhzhia i syd, da Putin desperat forsøger at konsolidere sine gevinster i Ukraine.

Vestlige ledere har allerede smadret kritiseret, og præsident Zelensky har stemplet dem som "ulovlige", og ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba opfordrede EU til at indføre "ekstremt alvorlige" sanktioner mod Rusland.

Putin bliver "nærmere overvåget"

"Vi følger det nærmere," sagde en amerikansk embedsmand til Politico, som har adgang til efterretninger om Moskvas atomstyrker.

Der er andre subtile tegn på, at Putin måske gør sig klar til at trykke på atomknappen.

Efterretningsofficerer vil se på, om enheder med midlerne til at levere små atomvåben begynder at opføre sig usædvanligt ved at trække nogle styrker eller udstyr tilbage, men ikke andre.

"De sender denne ene enhed ind, men trækker alle andre tilbage. Det er virkelig anderledes. Det er mærkeligt," sagde embedsmanden.

Formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, sagde, at Nordstream-sabotagen skal stå over for "grundig undersøgelse".

"Nordstream-sabotagehandlinger ser ud til at være et forsøg på yderligere at destabilisere energiforsyningen til EU. Vi har brug for en hurtig og grundig undersøgelse. De ansvarlige vil blive holdt fuldt ansvarlige og pålagt at betale," lød det fra formanden.

"Vores bestræbelser på at diversificere energiforsyningen væk fra russisk gas fortsætter," tilføjede han.

Anbefalet til dig