Ukrainsk pige skriver hjerteskærende brev til sin afdøde mor

10/4/22 09:54

Ida Hansson

Foto: Twitter
En 9-årig ukrainsk pige skriver hjerteskærende brev til sin mor, som blev dræbt af russiske styrker.

I en håndskrevet note i en dagbog skrev hun: "Vi mødes i himlen. Jeg vil gøre mit bedste for at være god og også at komme i himlen."

Brevet blev delt af et ukrainsk parlamentsmedlem på Twitter, og siges at være fra den 8. marts, to uger inde i Putins angreb. Det er ikke klart, hvor i Ukraine hændelsen fandt sted. Det skriver TheSun.

Skrevet i barnlig skrift uden punktum og med grammatiske fejl skrev den lille pige:

Foto: Twitter

Foto: Twitter

"Mor. Dette brev er en gave til dig den 8. marts. Hvis du tror, ​​at du har opdraget mig forgæves. Tak for de bedste ni år i mit liv. Jeg er dig meget taknemmelig for min barndom. Du er den bedste mor i verden. Jeg vil aldrig glemme dig. Jeg ønsker, at du skal være glad på himlen. Jeg ønsker, at du kommer til himlen. Vi mødes i himlen. Jeg vil gøre mit bedste for at blive en god for også at komme i himlen. Kys dig, Galiya."

10 millioner mennesker er flygtet

Mere end 10 millioner mennesker menes allerede at være flygtet fra deres hjem i Ukraine på grund af invasionen, ifølge FN.

Ud over de 4,3 millioner, der er rejst til nabolandene, menes yderligere 6,5 millioner mennesker at være fordrevet inde i selve det krigshærgede land. Det skriver BBC.

FN's 10 millioner-tal er baseret på forskning udført af Den Internationale Organisation for Migration (IOM) mellem d. 9 og d.16. marts.

Ud af de 2.000 internt fordrevne undersøgte viste det at:

  • næsten 30 % var kommet fra Kiev, mere end 36 % var flygtet fra det østlige Ukraine og 20 % var kommet fra nord
  • næsten 40 % var nu i den vestlige del af Ukraine, med mindre end 3 % i Kiev
  • kun 5 % havde forladt deres hjem i forventning om invasionen, hvor langt de fleste flygtede enten i begyndelsen af ​​krigen, eller da den nåede deres område

  IOM vurderer, at mere end halvdelen af ​​de internt fordrevne er kvinder, og mange vurderes som særligt udsatte, fordi de er gravide, har et handicap eller har været ofre for vold.