Ukrainske flygtninge fik bøde: Kunne ikke fremvise billet

01/03/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
To ukrainske flygtninge fik hver deres bøde, da de ikke havde nogen billet til bussen.

Mest læste i dag

Mandag eftermiddag fik Olivia Koefoed Olesen sig en ret ubehagelig oplevelse, da hun sad i bus 381 fra Allerød til Rungsted.

Sammen med Olivia Koefoed Olesen steg også to jævnaldrene kvinder på bussen, samt to billetkontrollører.

“Kontrollørerne når til de to kvinder, der rækker deres blå ukrainske pas frem. Kontrollørerne undersøger passene og spørger, om kvinderne har billet. Men det har de ikke, for de er ukrainske flygtninge forklarer de. Og så vil kontrollørerne give dem en bøde,” fortæller Olivia Koefoed Olesen ifølge TV2 Lorry.

Efter episoden på bussen skyndte Olivia Koefoed Olesen sig til tasterne for at dele sin oplevelse på bussen med sine følgere på Twitter.

Opslaget har siden fået mange reaktioner, og mange tilbyder endda at betale bøden for kvinderne.

De to ukrainske kvinder prøvede at forklare kontrolløren, at de havde hørt statsminister Mette Frederiksen udtale sig om, at ukrainske flygtninge kunne rejse gratis.

Det var dog ikke en forklaring, som de to kontrollører tog alvorlig.

Olivia Koefoed Olesen tilbød også at betale bøderne, men også det blev blankt afvist at de to Movia-kontrollører.

Efter de mange reaktioner på opslaget, er der nu kommet en kommentar fra Camilla Struckmann, der er kommunikationsdirektør i selskabet Movia.

Foto: Twitter/@c_struckmann

“Selvfølgelig skal de ukrainske flygtninge ikke betale bøde. Tale om fejl. Gratis togtransport til ukrainske flygtninge trådt i kraft i dag efter aftale med transportministeriet. Movia ikke omfattet eller informeret, men vi udviser selvfølgelig konduite. Også i dette tilfælde!”, skriver Camilla Struckmann til Olivia Koefoed Olesen’s Twitter-opslag.

 

Anbefalet til dig