Ukrainske soldater gør afskyeligt fund i efterladt 'torturrum'

05/4/22 14:59

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Russiske soldater har efterladt et 'torturrum', hvori ukrainsk militær gjorde et afskyeligt fund.

De ukrainske myndigheder hævder, at et 'torturrum' er blevet efterladt af russiske soldater i en ukrainsk by, der er blevet vundet tilbage af ukrainske styrker. Det skriver Daily Star.

Voldsomme billeder, der viser afdøde civile, der er blevet likvideret af russiske soldater, er blevet delt af ukrainske myndigheder. De hævder, at de uhyggelige billeder er blevet taget i en bygning i Bucha.

Myndighederne fortæller, at der er tale om lig af civile ukrainere, der er blevet tortureret og dræbt af russiske soldater, da russerne havde indtaget byen.

Ydermere lyder det, at 410 civile ukrainere er blevet dræbt i byerne omkring Kyiv indtil videre. Derudover skulle 300 være delvist begravet eller slet ikke begravet i Bucha.

Ligene af både mænd, kvinder og børn er blevet fundet i gaderne i Bucha i weekenden, efter Vladimir Putins tropper trak sig tilbage fra den ukrainske by nær Kyiv.

De uhyggelig fund vidner om, at russerne ikke har tillagt de civile liv den store betydning. Der er tilmed blevet fundet en massegrav, hvilket har fået flere internationale organer til at kræve, at Rusland straffes.

"Soldater fra den russiske hær torturerede ubevæbnede civile og dræbte dem derefter," skriver den ukrainske anklagemyndighed på Facebook, hvor de også hævdede, at ukrainere havde fået bundet hænderne bag ryggen og var blevet skudt og dræbt.

Præsident Volodymyr Zelensky besøgte Bucha i mandags. I denne forbindelse sagde han, at det gjorde det endnu sværere at acceptere fredsforhandlinger med Putin.

"Dette er krigsforbrydelser og vil blive anerkendt af verden som folkedrab. Det er meget svært at tale, når man ser, hvad de har gjort her," sagde han.

"Jo længere Den Russiske Føderation trækker forhandlingsprocessen ud, jo værre er det for dem og for denne situation og for denne krig. Vi kender til tusindvis af mennesker, der er blevet dræbt og tortureret med afhuggede lemmer, voldtaget kvinder og myrdede børn."

Journalister fra nyhedsbureauet Reuters blev taget med ned i kælderen i det, der engang var en sommerresidens for børn.

Her blev de mødt af synet af fem døde mænd, der havde fået bundet deres hænder bag ryggen, hvorefter de ifølge ukrainske embedsmænd var blevet dræbt af russiske styrker.

"De blev skudt - enten i hovedet eller i brystet. De blev tortureret, før de blev dræbt," sagde Anton Herashchenko, der er rådgiver for det ukrainske indenrigsministerium.

"Nu er vi ved at undersøge dette, og vi viser det til den internationale presse."

Herashchenko tilføjede, at det er sandsynligt, at russiske soldater brugte bygningen som base i tre uger, før de trak sig tilbage.