Ulækkert fund i Meny udløser stor bøde

07/04/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En Meny-butik er blevet tildelt en sur smiley og en stor bøde, efter et besøg fra Fødevarestyrelsen, hvor et klamt fund blev gjort.

Mest læste i dag

Da Meny på Skomagergade i Roskilde fik besøg af Fødevarestyrelsen, gik det ikke, som butikken havde håbet på. Da kontrollanterne fra Fødevarestyrelsen forlod butikken igen, havde de nemlig efterladt en sur smiley og en stor bøde.

Fødevarestyrelsen dukkede op i butikken i forbindelse med et opfølgende besøg på en tidligere indskærpelse, hvorfor det altså ikke er første gang, at den pågældende butik er havnet i den sorte bog hos Fødevarestyrelsen.

Det skriver Avisen.

Ganske vist var det forhold, der tidligere havde resulteret i sure miner hos Fødevarestyrelsen, blevet bragt i orden, men kontrollanterne gjorde et andet ulækkert fund i butikken.

Denne gang viste det sig, at der ikke var styr på rengøringen i kølemontren med pålæg. Her blev der nemlig gjort et fund på intet mindre end otte meter med såkaldt 'skimmellignende vækst'.

I kontrolrapporten fra det pågældende besøg, fremgår det, at der blev fundet både hvide og sorte belægninger i pålægsmontren, som lignede skimmel.

"I virksomhedens pålægsmontre set massive hvide og sorte skimmellignende belægninger i ventilationsristene langs hele kølemontren ca. 8 m samt enkelte steder på hylde-adskillere," står der i rapporten.

Det var naturligvis ikke noget, der faldt i god jord hos Fødevarestyrelsen, hvorfor det ikke blot kostede Meny-butikken i Roskilde en sur smiley. Oveni dette blev de også idømt en bøde på hele 20.000 kr.

Inden dette besøg havde butikken en smiley, der ikke var helt glad. Den var de blevet tildelt efter et besøg i begyndelse af februar, hvor kontrollanterne fra Fødevarestyrelsen kunne konstatere, at der var mangelfuld rengøring i butikken.

Det tidligere besøg fandt sted på baggrund af en henvendelse, de havde fået fra en forbruger - og tilsyneladende med god grund.

Under besøget blev der bl.a. fundet indtørret væske samt støv og snavs ved drikkevarerne. Hertil blev der også fundet snavs på hylderne med chips samt i frugt- og grøntafdelingen, hvor rengøringen derfor også var mangelfuld.

Også her blev der fundet hvide plamager og hyldekanter med snavs i pålægsmontren. I den seneste rapport fremgår det, at Meny-butikken har forklaret, at de får skilt deres pålægsmontre ad, så den kan rengøres grundigt.