Ulveboom i Danmark: Mindst 35 nye hvalpe i 2024

Af: Amalie L.

|

02/10/2024

Nyheder
Genrefoto: Pixabay
Genrefoto: Pixabay
Mange hvalpe er kommet til i 2024.

Lige nu læser andre også

Danmarks ulvebestand vokser. I år har seks ud af otte ulvepar tilføjet mindst 35 nye ulvehvalpe til flokken, hvilket varsler en spændende udvikling for landets natur. Det afslører Naturhistorisk Museum i Aarhus i en pressemeddelelse, baseret på overvågning fra vildtkameraer.

I 2023 blev der kun registreret 14 ulvehvalpe, men i år er tallet altså mere end fordoblet. Ulvene holder til i revirer i Vestjylland, Midtjylland og Sydvestjylland, hvor to af parrene har fået deres første kuld. 

Det skriver B.T.

Ulvebestanden vokser

Klosterhede-parret kan fremvise mindst seks hvalpe, mens Ulfborg-parret kan fremvise mindst otte nye medlemmer. Derimod er ulveparret i Lille Vildmose i Nordjylland ikke blevet forældre i år, ifølge videoovervågningen.

Den markante stigning i antallet af ulvehvalpe betyder, at der potentielt vil være en betydelig vækst i antallet af voksne ulve i 2025. Ved udgangen af august 2024 vurderes det, at der er mellem 32 og 43 voksne ulve i landet, og med de nye hvalpe kan ulvebestanden se frem til at vokse yderligere.  

Selvom ulvene fortsat primært holder til i de tyndt befolkede skov- og hedeområder i Jylland, rejser det spørgsmål om, hvor mange ulve Danmark egentlig kan rumme. Ifølge et notat fra Aarhus Universitet vurderes det, at landet har kapacitet til mellem 77 og 210 ulve. Peter Sunde, en af forskerne bag undersøgelsen, understreger dog, at tallet nok ligger et sted midt imellem.

Anbefalet til dig